Vezi aici ce venituri nu mai sunt eligibile pentru acordarea creditelor!


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 23:22
Data publicarii: Vineri 31 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Cei care castiga mai mult de o leafa medie pe economie incep sa simta restrictiile impuse la contractarea creditelor.

Unele dintre banci deja nu mai accepta venituri suplimentare in afara salariului. Oamenii afla ca primesc chiar si pe jumatate din cat luau pana acum, desi demonstreaza ca obtin constant sume frumoase din chirii, dividende sau comisioane. Unele banci exclud pana si diurnele, salariile de merit, drepturile de autor, veniturile din strainatate si chiar pensiile.

Un clujean angajat la o firma de calculatoare castiga 1500 de lei pe luna. A aflat recent ca poate lua cel mult un credit de consum de 6.000 de euro in sapte ani. Omul este nervos pentru ca, spune el, nici o banca nu ia in calcul diurna consistenta pe care o primeste cateva luni pe an, cat munceste in strainatate.

Deja sapte institutii financiare au anuntat ca nu ii imprumuta pe cei care se bazeaza pe venituri de orice fel, incasate in strainatate, sau pe indemnizatia pentru cresterea copilului, oricat de mare ar fi aceasta dupa noua lege.

Una dintre banci nu mai accepta comisioane sau bonusuri sub forma de prime, ore suplimentare si salariu de merit. De la dosar o alta banca scoate dividendele, chiriile sau veniturile obtinute din activitati agricole.

Diurnele pot fi luate in calcul de unele banci doar daca solicitantul isi face suplimentar o asigurare de viata.

In aceasta situatie, specialistii le recomanda romanilor prudenta.

Orice contractie si orice criza aduce si oportunitati. Va fi o incercare pe strategii si management de pozitionare si repozitionare in piata.
Anca Bidian, CEO companie brokeraj
Brokerii spun ca in fata acestui val de restrictii, unele dintre banci au reactionat invers ca sa castige clienti. De pilda, sunt gata sa impumute pensionari.

In noile conditii, pana si cei care au avut norocul sa le creasca leafa cu peste 20% mai recent de sase luni sunt nevoiti sa mearga cu dovada la ban ca.

Nici pensiile si nici drepturile de autor nu sunt acceptate, in functie de banca.

Clientii incep sa castige teren in lupta cu bancile
BNR reactioneaza: ingheata dobanzile
Daca el a reusit, vrem si noi! Romanii se rascoala impotriva bancilor
VIDEO PROTVPLUS.RO