Romanii sunt datori vanduti. Aproape 1 milion nu mai tin pasul cu ratele

Ultima actualizare: 03-05-2012 06:32

Din ce in ce mai multi romani sunt in impas si traiesc cu teama ca banca o sa le ia casa si o sa ii arunce in drum. De la inceputul crizei, pe langa vechii restantieri inca 300.000 de persoane au ramas in urma cu plata ratelor.

Intr-adevar, situatia este din ce in ce mai grava potrivit datelor furnizate de BNR. Numarul persoanelor fizice care nu platesc la timp ratele a depasit anul acesta 700.000. In primavara anului 2008 nu erau nici 400.000 .

Valoarea totala a restantelor a urcat la 3,2 miliarde de euro anul acesta. Analistii spun ca situatia nu se va imbunatati inainte ca Romania sa-si reia cresterea economica.

Sotii Manaila din Galati spun ca de luni bune nu mai au somn. Stau cu frica sa nu-si piarda locuinta. Din bruma de bani pe care o castiga abia traiesc de pe azi pe maine, nici vorba sa poata sa duca si ratele.

Bancherii iau in calcul sa le reesaloneze creditele clientilor care simt ca se sufoca astfel incat sa le scada ratele.

Statisticile oficiale arata ca in Galati, Bistrita-Nasaud si Suceava sunt cumulate cele mai mari restante.

Un client din 10 ajunge cu intarziere la ghiseu. Si ca sa intelegeti cat de disperata este situatia aflati ca numai in Galati in ultimii 2 ani ponderea restantelor a crescut de 20 de ori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO