RCA-ul s-ar putea scumpi din nou! Vezi de ce!

Ultima actualizare: 01-08-2012 04:10

Scumpirea ar putea surveni in plin scandal intre companiile de asigurari care nu mai platesc reparatiile si service-urile si care au ajuns sa sechestreze masinile aduse pentru lucrari.

Brokerii spun ca luna viitoare asiguratorii ar putea majora tarifele pentru a se apropia de valorile practicate in Uniunea Europeana.

Potrivit noilor norme, asiguratorii pot modifica preturile din trei in trei luni si nu o data la jumatate de an cum era pana acum.

Majorarea ar putea fi cam de 40 de lei. Asiguratorii au lucrat pana acum pe tarife mici pentru a castiga cota de piata, iar acum vor sa recupereze profitul pierdut, potrivit brokerilor de asigurari.

Soferii care au incheiat deja polite RCA pentru un an de zile nu vor fi afectati. Ei sunt feriti de scumpiri in 2010.

Reprezentantii Comisiei de Supravegheri a Asigurarilor spun insa nu au primit inca nicio notificare oficiala de la asiguratori prin care sa anunte noi scumpiri.

In Romania, polita RCA este mai ieftina decat in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, insa costul reparatiilor in service concureaza cu Cehia ori Italia, de exemplu. Daca in Cehia schimbatul si manopera pentru bara unei masini de valoare medie costa 150 de euro, la noi tariful ajunge aproape de 400 de euro.

Asta, in contextul in care venitul mediul al unui roman este de cinci ori mai mic decat cel al unui italian si de trei ori mai mic decat al unui ceh. Asta face ca RCA-ul si o eventuala reparatie in service sa ii coste pe romani peste 8% din venitul pe un an, cu mult peste ce scot din buzunar strainii.

Dintre toti, asiguratii vor avea cel mai mult de pierdut, in conditiile in care multi au masinile blocate in service pentru ca asiguratorii intarzie sa deconteze reparatiile.

Ultima scumpire a RCA-ului s-a inregistrat la sfarsitul anului trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO