Patriciu, Niculae si Tiriac in topul celor mai bogati oameni ai planetei

Ultima actualizare: 03-06-2012 01:58

Trei nume sunt romanesti in clasamentul celor mai bogati oameni ai planetei. Dintre miliardarii nostri, cel mai sus clasat pe lista publicata de "Forbes" este Dinu Patriciu cu 2,2 miliarde de dolari.

Patronul "Inter-agro", Ioan Niculae, apare si el pentru prima data in top, in vreme ce Ion Tiriac revine dupa o absenta de un an.

Insumate, averile lor sunt insa de 12 ori mai mici decat a celui mai avut dintre pamanteni: magnatul mexican Carlos Slim. Averea lui Dinu Patriciu il plaseaza pe locul 437 in topul celor mai bogati oameni din lume, 1011 la numar, fata de 793, luati in calcul in 2008. Desi in ultimele 12 luni romanul si-a sporit averea cu aproape 800 de milioane de dolari, a coborit fata de pozitia de anul trecut.

Ioan Niculae, patronul "Interagro" si al echipei Astra Ploiesti, intra pentru prima oara in top, cu ale sale 1.1 miliarde de dolari clasandu-se pe locul 800.

Al treilea miliardar roman din Forbes este Ion Tiriac, aflat pe locul 937, care apare din nou in clasament, dupa un an in care n-a figurat.

Cel mai bogat om al planetei este Carlos Slim Helu cu o avere de 53,5 miliarde dolari. Acesta a reusit o performanta uluitoare. In ultimele 12 luni, si-a sporit averea cu 18.5 miliarde de dolari. Si asta pentru ca a continuat sa investeasca, atunci cand restul oamenilor de afaceri au preferat prudenta.

In Mexic, Slim este conducatorul imperiului "Carso" compus din peste 200 de companii. "Perla coroanei" este America Movil, cea mai mare companie de telefonie mobila din America Latina, cu 250 de milioane de clienti.

Intr-o casa mare in care unul sta intr-o parte si celalalt in alta parte, o familie nu poate avea relatii normale. Cele trei fiice ale mele dorm in aceeasi camera
Carlos Slim Helu, locul 1 Forbes
Este modest si extrem de discret. Locuieste de 40 de ani in aceeasi casa, isi conduce singur masina si nici nu vrea sa auda de iahturi sau avioane private. Singurele sale slabiciuni sunt arta, in care investeste averi, si trabucurile.

Pe locul doi, la distanta de jumatate de miliard de dolari, dam peste Bill Gates. Afaceristul Warren Buffet, maestrul plasamentelor financiare, completeaza podiumul cu o avere estimata la 47 de miliarde dolari.

Pe locul 5 se afla Lakshmi Mittal, magnatul industriei siderurgice si patronul combinatului MittalSteel Galati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO