Mugur Isarescu: Cea mai grea perioada pentru leu a trecut

Ultima actualizare: 04-05-2012 07:00

Greul a trecut! Nici cursul leu-euro, nici preturile nu ne vor mai da palpitatii, sustine Mugur Isarescu, care isi mentine parerea ca economia va termina anul pe plus.

 

Daca iesirea din criza va fi masurata prin cresterea nivelului de trai, pot sa va spun clar ca trebuie sa mai asteptam un an si ceva ca sa se simta.
Mugur Isarescu, guvernator BNR
Guvernatorul recunoaste ca face declaratii optimiste cu un interes: vrea sa scoata criza din mintea romanilor, pentru a recladi increderea in economie.

Cea mai grea perioada pentru leu a trecut, spune Mugur Isarescu. In traducere libera, nu se va deprecia, dar nici nu poate sa isi revina sub nivelul de 4 lei pentru un euro. Asadar, vom avea un curs stabil. Insa cu o conditie: salariile sa nu mai creasca asa de mult ca in anii trecuti.

In timp ce guvernatorul spera ca vom incheia anul pe plus, specialistii Fondului Monetar International cred ca acest lucru nu se va intampla mai devreme de jumatatea anului viitor.

Exista insa si voci care sustin ca in toamna recesiunea ne va scutura iar. Mai ales ca in Statele Unite, tara de unde a pornit tavalugul nu s-au rezolvat problemele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO