Ministerul Economiei:Procedurile pentru privatizarea Oltchim au inceput


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 17:47
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2011 00:51
Categorie: Stiri Economice
Combinat

Ministerul Economiei a anuntat ca va achizitiona in acest an servicii de consultanta pentru privatizarea combinatului chimic, iar trecerea acestuia in proprietate privata va avea loc in prima jumatate a anului 2012.

"Guvernul a demarat procedurile pentru privatizarea Oltchim. Conform proiectului de scrisoare de intentie intocmit in urma discutiilor dintre reprezentantii Guvernului si cei ai misiunii comune a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, urmeaza ca in prima jumatate a lui 2012 sa fie lansata privatizarea societatii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Mediafax a relatat, in urma cu circa doua saptamani, ca scrisoarea de intentie cu FMI prevede ca Guvernul va angaja pana in luna august un consultant recunoscut international pentru a pregati privatizarile-cheie la unele companii de stat, printre care si Oltchim, iar licitatiile pentru vanzarea acestor societati vor avea loc la mijlocul anului 2012.

Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, va proceda in cursul anului 2011 la achizitia serviciilor de consultanta pentru privatizarea Oltchim, se mai arata in comunicat. Intentia privatizarii Oltchim a fost lansata de Guvern inca din 1997.

Basescu: Nu sunt partizan al privatizarii Romgaz,Transgaz si Transelectrica

Sursa: Mediafax Pro TV

Tags: privatizari,

FMI-ul readuce in discutie privatizarea CEC
Nu stie de unde sa mai scoata bani. Guvernul privatizeaza tot ce mai are
Guvernul va lua in calcul vanzarea la bursa a altor actiuni Romgaz
VIDEO PROTVPLUS.RO