Basescu: Nu sunt partizan al privatizarii Romgaz,Transgaz si Transelectrica

Ultima actualizare: 07-10-2012 14:43
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca nu este un partizan al privatizarii Romgaz, Transgaz si Transelectrica, dar ca se poate discuta in ceea ce priveste producatorii de energie.

"Eu nu sunt un partizan al privatizarii Romgazului, a companiei de gaze. Nici a Romgazului, nici a Transgazului. Sunt de acord ca putem discuta despre privatizare la producatorii de energie, la termocentrale, pentru ca nu depinde... pretul depinde de un regulator national, care poate gestiona lucrurile si nu se pot face exagerari. Sunt de acord sa privatizam actiuni, sa vindem actiuni la Posta Romana, fara sa fiu un sustinator al pierderii pachetului majoritar la Posta. Dar Posta trebuie sa-si faca rost de bani pentru modernizare, cum si termocentralele trebuie sa daca la fel, dar m-as bucura sa cumpere cineva o termocentrala, insa, exclus Transelectrica", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca Transelectrica este un exemplu de companie strategica, extrem de importanta. "Criza ne-a aratat ca este bine ca in anumite momente statul sa poata interveni, cum ne-a aratat si la Romgaz, cand in anumite momente statul trebuie sa aiba parghii sa intervina. Deci nu sunt un adept al privatizarii segmentelor vitale, atat cat au mai ramas ele la stat, incepand de la Posta, unde se pot vinde actiuni, ca si la Transelectrica, ca si la Romgaz, dar fara sa pierdem pachetul majoritar, fara sa pierdem decizia legata de ce este de facut", a mentionat seful statului.

El a mai spus ca trebuie eficientizate regiile autonome prin retehnologizare si prin incetarea de a mai produce pagube.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO