Isarescu: Noi am redus dobanda, bancile ioc!


Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2012 13:18
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Mugur Isarescu

Mugur Isarescu crede ca bancile centrale se vor implica tot mai mult in economia reala, pentru a asigura stabilitatea financiara, dar si cadrul de transmisie a mecanismelor de politica monetara.

"S-a spus foarte bine ca nu e treaba unei banci centrale sa intre chiar atat de adanc in economia reala. De ce o facem noi si de ce o vom face chiar mai apasat in perioada umaratoare, inclusiv prin sucursale? (...) Avem motiv foarte serios. Nu e vorba doar de o usoara reorientare. Izolarea asta, sau departajarea unei banci centrale de economia reala, o sa inceapa sa se estompeze. Nu stim cum va arata o banca centrala in urmatorii sapte ani", a inceput Isarescu discursul la un seminar pe tema fondurilor europene, organizat la BNR de ziarul Economistul.

Oficialul BNR crede ca o astfel de schimbare a pozitionarii este similara implicarii bancilor centrale in viata sociala, a modului cum au inceput sa comunice, sau similara castigarii independentei politice, de asemenea recenta in bancile centrale europene, si mai ales in Marea Britanie.

"Cu alte cuvinte, bancile centrale au iesit mult mai mult in fata. Sunt extrem de prezente (...) Banuiesc, fara sa fac eu mari prognoze, ca, apropo de implicarea bancilor in economia reala, in urmatorii ani vom asista la ceva transformari. Nu-mi dau seama cat", a continuat Isarescu.

Suntem codasi la accesarea de fonduri europene. Am luat doar 4% in 2010

Sursa: Pro TV

Isarescu: Nu sunt adeptul acordurilor cu FMI
Isarescu ii da replica sefului FMI: Nu vom intra in incapacitate de plata
Boc e suparat pe drumari ca nu-si respecte termenele. Isarescu ii critica
VIDEO PROTVPLUS.RO