Inca o amanare! Guvernul n-a luat nicio decizie privind taxa auto


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 23:38
Data publicarii: Vineri 16 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Taxa 1

Guvernul nu a luat deocamdata nicio decizie in privinta taxei de poluare auto, ci a decis sa analizeze in continuare variantele de modificare a regimului de taxare a proprietarilor de vehicule, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

Comisia Europeana a informat recent Guvernul ca ordonanta de urgenta, emisa de fostul Cabinet, prin care taxa de poluare auto a fost triplata, incalca legislatia comunitara.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a prezentat mai multe variante de modificare a taxei de poluare auto, precizand ca o decizie va fi luata dupa ce propunerile vor fi analizate la nivelul Guvernului si dupa consultarea institutiilor europene.

Una dintre variante este ca taxa auto sa fie redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului, la un nivel calculat in raport cu gradul de poluare.

Ministrul Mediului a vorbit insa si de posibilitatea ca taxa de inmatriculare sa fie micsorata, iar posesorii de vehicule sa plateasca anual o suma calculata in raport cu gradul de poluare.

Participa si tu la dezbaterea Taxa auto – triplata sau nu? Discuta si tu!

Sursa: Pro TV

Ne intoarcem la taxa auto din iulie 2008?
Nu anulati taxa pentru ca distrugeti industria auto! Tu ce zici?
Taxa auto – triplata sau nu? Discuta si tu!
VIDEO PROTVPLUS.RO