Bursa de la Bucuresti, cu viteza la vale! Pentru a doua zi consecutiv


Ultimul update: Duminica 13 Mai 2012 08:26
Data publicarii: Miercuri 21 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
BVB

Bursa a scazut miercuri cu 4,62% si a atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani si 11 luni, intr-o piata in care ordinele de vanzare au depasit cererea, in special in sectorul energetic.


Bursa de Valori Bucuresti a urmat astfel o tendinta descendenta la nivel international: marti, pietele din SUA au inregistrat scaderi de pana la 5,8%, cele din Asia de pana la 3,5%, iar cele de pe marile piete europene de 0,8%. 

Pietele emergente din Europa Centrala si de Est au resimtit mai acut aceasta tendinta, dar nici aici nu s-au inregistrat scaderi mai mari de 2,8%.

Miercuri, in schimb, bursa din SUA a deschis sedinta de tranzactionare in crestere, dupa ce IBM a anuntat un profit peste asteptarile analistilor, iar actiunile din sectorul bancar au inregistrat cresteri.

In schimb, bursele europene au deschis miercuri in scadere cu circa 1%, extinzand pierderile de luni si marti, in contextul accentuarii temerilor investitorilor legate de situatia in care se afla economia globala si amplificarea crizei.

Sursa: Pro TV

Bursele europene au deschis miercuri in scadere
Romanii, printre cei mai optimisti europeni!
Bancile au ajuns sa sufle si in iaurt! Isi aleg clientii pe spranceana!
VIDEO PROTVPLUS.RO