Bursa de la Bucuresti, afectata de noua criza economica


Ultimul update: Duminica 01 Iulie 2012 15:33
Data publicarii: Duminica 14 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
criza economica

Actiunile isi pierd valoarea la fiecare tranzactie. De altfel, anul acesta 90% dintre investitori nu au motive de bucurie: au pierdut la bursa.

Bursa romaneasca a pierdut in ultimul an aproape 2,5 miliarde de euro o suma uriasa, pentru majoritatea firmelor romanesti. Cei care se lupta cu pierderile au recunoscut ca lucrurile merg prost si vor apela la solutii de urgenta, in speranta ca anul 2009 va fi unul mai bun.

Actiunile societatilor cotate la bursa din Bucuresti au scazut cu pana la 85 de procente in acest an. Extrem de grav este ca cele mai importante 25 de companii private romanesti au pierdut aproape 60% din valoarea pe care o aveau in 2007.

Lovituri mari au primit societatea de intermediere financiara Broker Cluj, dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti si producatorul din industria aeronautica Turbomecanica. Si actiunile bancilor au cazut cu peste 50%.

Pentru a limita aceasta criza, guvernul ar putea micsora impozitul pe castiguri de la 16 % la 1%, pe castigurile facute pe tranzactii sub un an. Altii au trecut la planul de urgenta: si-au vandut masiv actiunile.

Sursa: Pro Tv

Importante companii romanesti au pierdut la bursa 2,5 miliarde euro
Romanii nu se inghesuie sa-si recupereze banii platiti pe taxa auto!
Fondurile private de pensii, afectate de fluctuatiile bursei
VIDEO PROTVPLUS.RO