Miting al angajatilor Dacia, pentru sustinerea taxei de poluare

12-01-2009 00:00


Uzinele Dacia

Angajatii Societatii Automobile Dacia din Mioveni si-au reluat luni activitatea, dupa ce productia a fost oprita timp de o luna, din cauza scaderii drastice a cererii pe majoritatea pietelor unde constructorul auto este prezent, potrivit Mediafax.

Situatia actuala de criza este cauzata de cresterea numarului de masini uzate care au intrat in a doua parte a anului trecut pe piata romaneasca. De aceea, marti vom organiza un miting tapentru sustinerea taxei de poluare si protejarea locurilor de munca din industria auto.
Ion Iordache

Potrivit lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, salariatii care au fost in somaj tehnic in aceasta perioada au fost platiti cu 85% din salariul total brut si au beneficiat de tichetele de masa, conform prevederilor contractului colectiv de munca. De asemenea, ei au primit prime de Craciun, in valoare de 450 de lei pentru fiecare angajat. 

Ion Iordache a declarat si ca Sindicatul Automobile Dacia pregateste un miting care va avea loc marti pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni. La miting sunt asteptate sa participe peste 5.000 de persoane.

Ultima data activitatea in uzinele Dacia a fost oprita pe data de 11 decembrie. In plus, 620 de angajati temporar, cu acte care au expirat in luna decembrie 2008, nu au mai avut parte de prelungirea contractelor. Si asta deoarece vanzarile de masini noi, romanesti si straine deopotriva, s-au prabusit luna trecuta cu peste 50%.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO