2.000 de specialisti romani nu mai pleaca din tara. Raman la Dacia


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 14:43
Data publicarii: Miercuri 15 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Renault a inaugurat, miercuri, centrul tehnologic de la Titu, unde se proiecteaza si testeaza modelele producatorului. Investitia se apropie de 200 de milioane de euro si este singura de acest fel din Centrul si Estul Europei.

La inaugurare a participat si presedintele Romaniei, care le-a dat voie gazdelor sa livreze Duster si in culoarea rosie, asa cum este modelul sau.

166 de milioane de euro de la banci si 350 de hectare de la statul roman. Asa a pus Renault pe picioare cel mai mare centru de proiectare si testare din afara granitelor Frantei. De acum, in Romania se pot astfel crea masini noi, de la zero.

La Titu mai functioneaza laboratoare de poluare si de testare a calculatoarelor auto. 32 de kilometri de piste sunt in constructie. Grosul investitiei insa abia urmeaza.

Francezii se recunosc atasati de tara mama a modelului Logan, vandut deja in peste un milion de exemplare in Europa, Asia si Africa, insa ar mai avea nevoie de cate ceva ca sa isi faca treaba: investitii la drumuri si cai ferate.

Romania intra astfel intr-un club select al tarilor care au centre de testare pentru automobile. Ford detine unul in Marea Britanie, Peugeot si Citroen in Franta, Fiat in Italia, Volkswagen, BMW si Mercedes, evident in Germania.


 

Nu e gluma. Dacia, prima in topul inmatricularilor la francezi
Cate Duster a vandut Dacia in trei luni de la lansare
O Dacia Duster, furata din show-room de un client venit cu un BMW
VIDEO PROTVPLUS.RO