Studiu realizat de Harvard: un bol de quinoa pe zi iti "salveaza" viata
Consumul de quinoa a crescut semnificativ in ultimii ani datorita continutului bogat de proteine si a prezentei celor noua aminoacizi esentiali.
Cercetatorii din cadrul Universitatii Harvard au stabilit in urma unui studiu ca persoanele care consuma un bol de quinoa pe zi isi reduc cu 17% riscul unei morti premature din cauza cancerului, a bolilor de inima, respiratorii si a diabetului. relateaza publicatia The Telegraph.
Quinoa este un tip de cereala cunoscut si sub denumirile populare de "aurul incasilor" sau "mama cerealelor" fiind consumat in urme cu sute de ani doar de persoanele din categoriile sociale privilegiate.
Cercetatorii americani au studiat timp de 14 ani dietele si obiceiurile alimentare a peste 367.000 de oameni din 8 state americane.
"Consumul ridicat de fibre si cereale integrale reduce riscul mortalitatii cauzate de o gama larga de factori precum cancerul, diabetul, bolile de inima si cele respiratorii" a declarat cercetatorul care a condus acest studiu.
Medicii recomanda un consum de quinoa de cel putin 34 de grame pe zi. Pentru a va arata cat de populara a devenit aceast cereala, mentionam ca in acest an la gala de decernare a premiilor Oscar in meniul oferit vedetelor s-a aflat si salata de quinoa.