"Sexul ne face mai destepti". Cum au ajuns cercetatorii americani la aceasta concluzie

18-01-2014 00:00


sex

Oamenii de stiinta au tot vorbit despre beneficiile sexului. Acum, cercetatorii americani spun ca o viata sexuala activa ne face mai destepti decat suntem.

Acestia au realizat un studiu la care au participat persoane de varsta mijlocie. In urma acestuia, specialistii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, au ajuns la concluzia ca sexul ajuta la aparitia unor celule noi la nivelul creierului.

Cercetatorii mai spun ca aceste celule dispar daca persoanele renunta la activitatea sexuala pe o perioada lunga de timp.

Un alt studiu realizat anul trecut pe soareci a scos la iveala faptul ca sexul inlatura efectele nocive ale stresului la nivelul creierului.

Publicatia The Atlantic scrie ca daca esti o persoana desteapta, asta nu inseamna ca faci mai mult sex decat cei care nu au aceasta capacitate intelectuala.

"Din contra, adolescentii care sunt destepti amana momentul de incepere a vietii sexuale", scriu editorii de la The Atlantic.

Psihologul Tracy Shors a declarat intr-o conferinta de presa ca pentru supravietuirea acelor celule aparute in urma sexului este nevoie de multa munca intelectuala. Omul trebuie sa citeasca mult, sa se informeze si sa evolueze.

"Pot sa apara astfel de celule la nivelul creierului in urma sexului, a sportului si a anumitor medicamente, precum Prozac. Insa pentru mentinerea lor este nevoie de exercitiu intelectual", a precizat psihologul.

Sursa: Daily Mail

Tags: sex,