Patru îndulcitori naturali care pot înlocui zahărul. Recomandarea medicilor

Ultima actualizare: 24-01-2019 09:59

Există patru îndulcitori naturali ce pot înlocui zahărul. Printre ei, se numără xilitolul, care nu poate fi decompus de bacterii. De această informație se folosește industria alimentară, dar și cea farmaceutică.

Zahărul e unul dintre cele mai nocive alimente. Vorbim despe o substanță care scoate calciul din organimsul uman. Calciul intră în structura osoasă, musculară, contribuie la coagularea sângelui și la funcționarea normală a enzimelor din organism. Trăim la nivel enzimativ, așadar vorbim despre o substanță vitală. Mâncăm zahăr, de ce scoatem calciul din organism? 

Așadar, miere în loc de zahăr. Mierea este un îndulcitor natural. Alături de ea, la capitolul îndulcitori naturali, găsim siropul de arțar, extractul de stevie și xilitolul.

Extractul de stevie, de exemplu, conține substanțe dulci de dimensiuni mari. Pentru că sunt mari, nu pot fi digerate, deci ajung în sânge în cantități infime. Ceea ce e bine.

Iar xilitolul, un alt îndulcitor natural, nu poate fi decompus de către bacterii. Iată de ce e folosit în gumă de mestecat.

Xilitolul este o substanță produsă de către organismul uman după ce metalobilizeaza fructe și legume. Cum ne interesează în igienă? Spălați-vă mâinile. E un mod de a limita infecțiile respiratorii. Și când ajungeți acasă, spălați-vă nasul cu apă sau ser fiziologic, a două măsură de protecție, fizică să-i spunem, împotriva microbilor vehiculati prin aer. 

Zahărul are 6 legături de carbon, xililolul - doar 5. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO