(P) Cum prevenim accidentul vascular cerebral. Medicamentul inovativ care ne poate salva

Dată publicare: 28-11-2019 17:43
Dată actualizare: 28-11-2019 20:48


Studiile arată că riscul de accidentul vascular cerebral este tot mai crescut în rândul românilor, fiind o afecțiune foarte gravă ce trebuie atent prevenită.

Acesta apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți din creier este întreruptă sau redusă, privând țesutul cerebral de oxigen și nutrienți.

În câteva minute, celulele creierului încep să moară. De aceea, un accident vascular cerebral reprezintă o urgență medical, iar tratamentul prompt este crucial.

Rata mortalității de cauză cerebrovasculară în România, comparativ cu Europa, este de până la 4 ori mai mare pentru persoanele de peste 65 ani. În SUA, aceeași rată a mortalității este de peste 7 ori mai mică decât în România.

Prevenția AVC este esențială, mai ales că până la 80% din cazuri ar putea fi prevenite prin tratament și o dietă corectă.

Prevenirea eficientă a trombozei și a atacurilor cerebrale se poate realiza prin eliminarea sau reducerea disfuncționalității peretelui arterial, a inflamației atriale sau a stazei sângelui și prin utilizarea medicamentelor sau a substanțelor naturale pentru prevenirea trombozei.

În timp ce majoritatea medicamentelor sunt destul de specifice în acțiunea de prevenire a trombilor, multe dintre abordările naturale nu doar inhibă promoterii specifici de agregare plachetară și coagulare, dar ajută și la reducerea inflamației și a disfuncționalității peretelui arterial.

 

Nattokinaza, soluția pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare

 

Nattokinaza este o enzimă puternică, foarte eficientă în dizolvarea cheagurilor de sânge (trombilor). Funcționează prin dizolvarea directă a cheagului de sânge și prin inactivarea inhibitorului Activatorului Plasminogenului de tip 1 (PAI-1), un inhibator puternic de fibrinoliză.

Mai multe studii clinice au demonstrat capacitatea nattokinazei de a reduce hipertensiune arterială. Cel mai concludent studiu, care a fost realizat aleatoriu pe subiecți hipertensivi, controlat prin administrarea de placebo, și care s-a întins pe 8 săptămâni, a demonstrat faptul că nattokinaza poate reduce atât tensiunea sistolică cât și pe cea diastolică, în comparație cu substanța placebo administrată.

De asemenea, nattokinaza și-a demonstrat, clinic, abilitatea de a inhiba agregarea trombocitelor și de a reduce vâscozitatea sângelui.

În plus, s-a demonstrat că nattokinaza degradează cheagurile de fibrină atât în mod direct cât și indirect. Testele de liză a cheagurilor indică faptul că nattokinaza degradează fibrina în mod direct, printr-o activitate comparabilă cu cea a plasminei. Testele cinetice sugerează că nattokinaza este de 6 ori mai activă decât plasmina în degradarea fibrinei reticulate.


AspiVita, un produs inovativ pe bază de nattokinază

 

În 2016, Sanience a lansat pe piața locală AspiVita, prima și singura formă de Nattokinază cu eliberare prelungită. Compania își completează portofoliul destinat ariei cardiovasculare recunoscut deja prin produse precum: Korill, Revikard, Avacor și alte medicamente, devenind un promotor al soluțiilor inpirate din natură, respectiv medicina tradițională japoneză.

AspiVita este un produs antitrombotic remarcabil prin proprietățile sale unice, fiind un medicament ce posedă un mecanism și spectru dublu de acțiune, direct asupra trombilor și indirect prin modularea unori enzime implicate în coagulare (pro-urokinaza și factorul activator al plasminogenului).

Forma sa de prezentare cu eliberare modificată permite o absorbție superioară și un efect prelungit.

Activitatea antitrombotică și profilul de cedare sunt controlate calitativ și standardizate în cele mai înalte condiții EU-Pharma- GMP pentru medicamente, sub o licență elvețiană, pentru a obține efectul terapeutic optim și reproductibil serie de serie.

 

Beneficiile AspiVita

 

Dintre patologiile cele mai afectate de riscurile ale unor accidente vasculare grave amintim câteva categorii importante la care se pot obține rezultate:

- Prevenția și tratamentul accidentelor vasculare cerebrale (AVC) ischemice acute și tranzitorii (ca orice anticoagulant este contraindicat în AVC hemoragic, în primele 48 h);

- Prevenția incidentelor cardiovasculare – infarct acut de miocard (IMA) și tromboembolism pulmonar;

- Tratamentul patologiilor venoase cu risc de tromboză precum tromboza venoasă profundă;

- Adjuvant în patologii vasculare cronice cu un tablou clinic complex (insuficiența venoasă) și tromboze cu hipertensiune arterială (HTA);

- Pacienții care au suferit deja AVC sau IMA pentru profilaxia recurențelor (prevenția secundară);

- Util episodic pentru persoanele sedentare, imobilizate mai mult de 3 zile (dar și zboruri lungi, călătorii îndelungate peste 4 – 6 ore sau pentru femei în timpul tratamentului cu anticoncepționale).