Irina si Razvan Fodor dau sfaturi de supravietuire in cuplu. "Cearta da sarea si piperul"

Dată publicare: 25-09-2015 14:07
Dată actualizare: 28-09-2015 07:06


Opt ani de la prima intalnire. Si vreo patru si jumatate de cand sunt parinti. Irina si Razvan Fodor abordeaza fiecare zi de pe pozitia negociatorului.

Un exercitiu util, pentru fiecare cuplu, nu doar pentru ei. La ce artificii apelam pentru ca relatia de cuplu sa supravietuiasca? Incercam sa aflam in minutele urmatoare. “Cearta da sarea si piperul , dar nu trebuie sa spargi tigai. Nu despre asta e vorba, dar e normal sa ai pareri diferite. E e extrem e incapatinat si de fixist!”, spune Irina. Razvan Fodor afirma insa ca e o problema de zodie - asa sunt racii.

Irina: Partea buna e ca i s-a fixat pe mine de 8 ani! Partea proasta e ca totul la el functioneaza ca picatura chinezeasca
Razvan: Ea e maestra despicarii firului in patru. Din cauza zodiei: Fecioara!

Irina: Luni am stat eu bosumflata, marti a stat el bosumflat miecuri mi-am revenit si intr-un final ,la sfirsitul saptaminii, mi-am dat seama ca nu…. tine de noi!
Razvan: Iti dai seama de la ce ne certam - de la o hota!.
Irinaa: Si atunci ma simt un monstrulet!

Irina si Razvan formeaza o pereche de opt ani de zile. De patru ani si jumatate, in viata lor a aparut Diana. Obiectul negocierilor s-a schimbat. La inceput, parea simplu... si amuzant sa se harjoneasca pentru mici placeri.

Irina: Ce aveam de organizat? Eram doar noi doi, eu n-aveam job acum 8 ani , eram studenta. Nu aveam decit sa ne organizam vacante si ce vin sa bem simbata seara. Sincer!

Acum negociaza cand fac al doilea copil. Inca nu s-a intamplat nimic, spun ei, dar se apropie momentul. Irina si Razvan urmeaza propriul lor ghid de supravietuire. Sa-ti arzi toate curiozitatile in adolescenta si in prima parte a tineretii, ca mai apoi sa ai capacitatea si taria sa intretii o relatie. Sa contribui, adica, nu doar sa te lasi prins. Cam despre asta este vorba, in cazul sotilor Fodor. Bine, Irina mai are o nota de subsol...strecurata strengareste in tratat.

Irina: Sa gateasca EL! As putea si eu sa fac lucrul asta, dar lui ii iese cel mai bine. Il ajut cu ce pot - sau fac prajituri la care ma foarte pricep

Toate cuplurile cauta fericirea. Unii folosesc internetul pentru a se orienta pe traseu. Milioanele de indicatii virtuale smulg insa zambete triste din partea psihologilor specializati pe relatii.

Alfred Dumitrescu, psiholog: “Daca exista un secret, marele secret pe care nu l-a descoperit nimeni si nu cred ca-l va descoperi , daca exista un secret cam asta e: putinta de sti ce ne dorim si de a avea suficienta incredere in ceilalti pentru a ne a expima ce ne dorim, ca baza pentru o posibila negociere.:

Doar negocierea permanenta tine vie orice relatie. Nu stiti cum sa procedati? Abordati totul ca si cum amandoi ati avea responabilitatea supravegherii unei fiinte. Care nu are nevoi precum oxigenul, apa sau hrana... Dar e avida de interactiune reala, zilnic, intre voi.