În copilărie, dinții frontali pot fi afectați de o structură musculară incorect inserată. Există o rezolvare rapidă

Dată publicare: 26-04-2021 10:04
Dată actualizare: 26-04-2021 10:13


În copilărie, dinții frontali pot fi afectați de o structură musculară incorect inserată. Se numește fren. Există o rezolvare rapidă și fără durere.

În copilărie, dinții frontali pot fi afectați de o structură musculară incorect inserată. Se numește fren și se poate corecta fără stres pentru cel mic și fără durere, cu ajutorul laserului dentar.

Frenul este un țesut moale cu rol restrictiv în ceea ce privește mișcările făcute de limbă ori de buză. Se mai numește și ața de sub limbă.

Oana Albert, medic dentist: „Unii copii au limba prinsă de planșeul bucal printr-o bridă sau buza superioară. Este foarte prinsă de dinți, de dinții frontali, provocând carii, trăhând gingia de pe dinte.”

Din acest motiv, unii sugari nu pot să fie alăptați.
După perioada de alăptare, copiii cu fren poziționat incorect au probleme de masticație, iar dinții erup în poziții anormale.

Frenectomie se numește intervenția minim invazivă prin care frenul este readus la o inserție normală. Se face cu ajutorul laserului în câteva secunde.

Oana Albert, medic dentist: „Nu necesită anestezie, nu sângerează și nu doare, având o vindecare foarte rapidă.
Același laser dentar poate folosit și pentru eventualele carii apărute pe dinții de lapte. Tratamentul, de asemenea, nu doare.”

Petronela Luca, medic: „Tratăm leziunile carioase și obținem un răspuns din partea pulpei dentare de regenerare.”

Laserul respectă integritatea țesuturilor.