Cand trebuie sa mearga femeia la medicul ginecolog. Durerile menstruale ne arata daca avem probleme sau nu

Dată publicare: 25-09-2014 08:19
Dată actualizare: 28-09-2014 07:09


Cat timp tin durerile menstruale? Ce intensitate au? Cat timp tine menstruatia si la ce interval apare? Sunt informatii esentiale despre sanatatea aparatului genital feminin.

Cand apare in mod normal menstruatia? Cel mai devreme intre 9-10 ani si, cel mai tarziu, intre 17-18 ani. Mai devreme de 9 ani si mai tarziu de 18 ani inseamna doua situatii patologice. Acestea pot arata disfunctii hormonale, dar si malformatii genitale. Nu este insa singura caracteristica a menstruatiei care trebuie sa ridice intrebari. Spre exemplu, atentie in primul rand la durata ciclului menstrual. Acesta are, in medie, de 28 de zile.

Si durata sangerarii menstruale trebuie sa se incrie intr-o regula considerata normala. Menstruatia tine intre 2 si 5 zile. De asemenea, fluxul menstrual normal este modest. Un flux abundent sau extrem de slab sugereaza boli. A patra caracteristica, de care trebuie sa tineti cont, este durerea menstruala.

Se poate trata cu anti-inflamatoare nesteroidiene, iar durerea menstruala dispare rapid. De altfel, daca va administrati medicatie impotriva durerii si aceasta nu dispare, este un alt semnal ca trebuie sa va adresati medicului.

Poate fi vorba despre boli ale aparatului genital, dar si de accentuarea starilor normale. Medicul va exclude posibilele probleme de sanatate. Odata excluse, durerea menstruala, chiar mai intensa decat de obicei, se poate trata rapid cu anti-inflamatoare nesteroidiene.

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO