ASLO, analiza pe care medicii o recomandă frecvent copiilor

Dată publicare: 30-04-2021 09:03
Dată actualizare: 30-04-2021 09:05


csid

În timpul copilăriei, medicii recomandă frecvent analiza numită ASLO. Arată, de fapt, anticorpii produşi de organism la contactul cu o bacterie, care determină infecţii faringiene.

ASLO crescut prea mult timp poate indică o problemă imunologică.

Nasul nu este steril. Şi nici nu va fi vreodată steril. Aşadar, să distrugeţi stafiloculul auriu, prezent în mod normal în nas, devine ilogic. În gât însă, medicii găsesc frecvent la cei mici bacteria numită streptococ beta-hemolitic. Produce amigdalita şi faringita acută. Şi se tratează cu peniciline. După 10 zile de tratament, bacteria este distrusă. Copilul va repeta exudatul faringian, care atestă că streptococul beta-hemolitic a fost eliminat. Ulterior, analiza de sânge numit ASLO apreciază cantitatea de anticorpi protectori.

Dr. Ioan Vod,a medic primar ORL: „În mod normal, putem să avem 200 de unităţi, dar putem să avem şi de 400 şi de 600 există oameni cu o mie de unităţi de aslo, dar asta nu înseamă că sunt bolnavi, ci că au o hiperreactivitate sau s-au reinfectat sau sunt imediat după infecţie sau că au un portaj.”

Copilaşul face mai mult de 3 episoade de amigdalita pe an, care necesită antibiotic. Analizele uzuale de sânge arată infecţie. Are simptome, iată care sunt recomandările actuale:

Dr. Ioan Voda medic primar ORL: „Cura chirurgicală a amigdalelor, se scoate focarul respectiv pt că înseamnă că acolo a rămas, se scot amigdalele de tot, nu se fac reducţii cu laser, ci trebuie scoase pentru acolo e un focar.”

De multe ori, după tratamentul infecţiei, rămân mulţi anticorpi. Adică analiza de sânge numită ASLO este peste limita normală. Medicul va reevalua copilul. Şi poate recomanda o nouă cură de antibiotic ori să aşteptaţi, să scadă anti-corpii în mod normal. Dar recomandarea îi aparţine medicului, după evaluarea datelor medicale ale celui mic. De ce e necesară supravegherea medicală? Anticorpii produşi de către sistemul imunitar la streptococul hemolitic sunt asemănători cu molecule din corpul uman.

Exudadul faringian e recomandat uzual copiilor. De asemenea, toată copilăria includeţi analiza ASLO în testele anuale de sânge.

Sursa: Pro TV

Tags: aslo,