Doi romani, ARESTATI in Austria pentru trafic de imigranti. Ambii conduceau camioane in care erau transportate persoane

×
Codul embed a fost copiat

Politistii austrieci au descoperit un camion ce transporta migranti din Siria, Afganistan si Bangladesh. Potrivit BBC, soferul, de origine romana, a fost arestat.

Politia austriaca a oprit camionul condus dupa o cursa pe autostrada, in oraselul St. Peter am Hart, situat in apropierea granitei cu Germania. Soferul roman, in varsta de 29 de ani, a incercat sa scape de urmaritori. In cele din urma a fost tras pe dreapta.

Inauntru, politistii au gasit 26 de imigranti din Siria, Afganistan si Bangadles. Printre ei si 3 copii in stare critica, complet deshidratati. Romanul a fost imediat arestat.

La solicitarea Ambasadei Romaniei la Viena, autoritatile austriece au confirmat ca a fost retinut un cetatean roman in localitatea Braunau. Cetateanul roman era soferul unui camionul inregistrat in Romania si nu a solicitat pana in acest moment asistenta consulara din partea misiunii diplomatice romane, potrivit MAE.

Potrivit BBC, copiii au fost transportati de urgenta la spital. Copiii au fost salvati la limita, a declarat David Furtner, purtator de cuvant al politiei austriece, care a mentionat ca acestia sufereau de ameteli din cauza deshidratarii provocate de caldura si de faptul ca erau inchisi intr-un spatiu ingust si neaerisit. "Medicii ne-au marturisit ca nu ar mai fi rezistat mult."

Citește și
Romani retinuti in Ungaria
18 romani, cercetati in Ungaria pentru trafic de persoane. Unul dintre ei s-a rasturnat cu o camioneta plina de imigranti
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Soferului putin i-a pasat de oamenii aflati in spate. Noi n-am transporta nici animalele in aceste conditii pe drumurile din Austria", a declarat David Furtner, purtator de cuvant al politiei pentru landul Austria Superioara.

Un alt cetatean roman, retinut pentru trafic de persoane in Salzburg

Autoritatile austriece au confirmat ca un alt cetatean roman a fost retinut in Salzburg. Acestea era soferul unui camion in care se aflau mai multe persoane. Politia austriaca, cu sprijinul atasatului de interne din cadrul Ambasadei Romaniei la Viena, a verificat identitatea cetateanului implicat in incident prin procedura cooperari politienesti internationale. De asemenea, nici acest cetatean roman nu a solicitat pana la acest moment asistenta consulara.

Incidentele vin la cateva zile dupa ce autoritatile austriace au gasit intr-un camion abandonat 71 de imigranti morti prin asfixiere. Initial autoritatile ungare au anuntat ca proprietarul masinii ar fi fost roman, informatie care nu s-a adeverit pana la urma.

Totusi incidentele cu trafic de imigranti in care sunt implicati si romani sunt, din pacate, din ce in ce mai dese.

Tot mai multi romani au ajuns in arestul politiei maghiare pentru trafic de imigranti

Vineri noapte, la Roszke, Ungaria, in apropierea granitei cu Romania, trupele antiteroriste maghiare opresc in trafic o masina si o duba cu numere de Bulgaria. Pe locurile din fata - 4 romani. In duba stau ingramaditi, 10 afgani si 11 sirieni. Adulti si copii. Cei 4 romani sunt incatusati pe loc, pentru trafic de persoane.

Raluca Lunculescu - purtator de cuvant MAE: “Urmeaza sa fie prezentati in fata unui judecator care va decide situatia juridica a acestora.”

Vineri noaptea un alt roman a fost implicat intr-un accident, tot pe autostrada M5 intre Szeged si Budapesta. Transporta ilegal 18 emigranti. Barbatul de 31 de ani conducea o duba inmatriculata in Timisoara. Intr-un moment de neatentie, a intrat cu masina pe contrasens si s-a rasturnat.

Tot vineri in Fejer, langa Budapesta, un alt roman a fost retinut pentru trafic de persoane.

In presa maghiara au aparut informatii ca un roman retinut luni ar fi fost deja condamnat in procedura accelerata - la 1 an si 6 luni de inchisoare.

Raluca Lunculescu, purtator de cuvant MAE: “Am fost notificati de autoritatile ungare ca acesta se afla in continuare retinut in arestul politiei din Kecskemet.”
Reporter: Deci oficial inca nu aveti informatii daca a fost sau nu condamnat?
Raluca Lunculescu, purtator de cuvant MAE: Exact.”

Florin Pirvu, director adjunct MAE: “In cazul in care exista condamnare definitiva si irevocabila exista posibilitate cetateanului roman sa solicite transferul in Romania sa isi ispaseasca pedeapsa.”

Joi in apropiere de Budapesta alti 16 romani au fost retinuti de autoritatile maghiare. Conduceau masini pline cu refugiati, dar nu se stie daca faceau parte dintr-o retea sau actionau pe cont propriu.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cei 4 romani, acuzati de trafic de persoane in Ungaria, au fost arestati. Cati ani risca sa stea dupa gratii
Cei 4 romani, acuzati de trafic de persoane in Ungaria, au fost arestati. Cati ani risca sa stea dupa gratii

Procurorii unguri au decis sambata arestarea pentru 30 de zile a trei bulgari si un afgan suspectati ca ar fi transportat 71 de refugiati, gasiti morti joi, intr-un camion frigorific abandonat pe o autostrada din estul Austriei.

18 romani, cercetati in Ungaria pentru trafic de persoane. Unul dintre ei s-a rasturnat cu o camioneta plina de imigranti
18 romani, cercetati in Ungaria pentru trafic de persoane. Unul dintre ei s-a rasturnat cu o camioneta plina de imigranti

18 romani sunt retinuti in Ungaria si cercetati pentru trafic de persoane. Autoritatile romane au anuntat ca 17 dintre ei sunt in arestul politiei din Budapesta, iar al 18-lea se afla la Feyer.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.