A fost "mut ca o lebada" pana la 3 ani, dar apoi a devenit copilul-enciclopedie. Povestea lui Andrei

Ants Farm - Disney

Are gandirea unui tanar de 15 de ani, desi el are cu 6 ani mai putin. Mintea lui este ca un burete care acumuleaza fara oprire, iar a tine pasul cu el este un test greu de trecut chiar si de catre un adult.

Invata intr-un an cat altii in cinci si nu are de gand sa se opreasca aici. "Vreau sa stiu tot", este motto-ul unui micut supradotat din Fagaras.

A fost "mut ca o lebada" pana la varsta de 3 ani, dar apoi a demonstrat ca bagajul de cunostinte asimilate nu are nimic de-a face cu varsta. Doi ani mai tarziu, citea carti despre animale sau despre cum s-a format Terra.

Este povestea lui Andrei Morar, un alt copil cu inteligenta peste medie. Memoria il ajuta si retine cu usurinta informatii din toate domeniile. Cu siguranta, Andrei va termina scoala mai repede decat ceilalti colegi. Este capabil sa reproduca un text doar dupa o singura ascultare. De altfel, Andrei si-a uimit parintii cand a inceput sa vorbeasca.

Absenta cuvintelor din lumea lui Andrei a fost compensata de numeroasele lecturi ale parintilor, care astfel sperau ca fiul lor va prinde curaj sa vorbeasca. Andrei a asimilat tot ce a auzit in cei trei ani de pauza verbala.

Citește și
tablou Ana Constantinescu
Spectacolul vietii,in culori.Povestea Anei,fata cu pensula fermecata."Pictez dinainte de a ma naste"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Scoala nu reprezinta o provocare pentru el, este mereu cu un pas inaintea elevilor de varsta sa. Are numai note de zece si vrea intotdeauna mai mult de la el. Lectura este refugiul sau, istoria fiind noua lui pasiune, dupa ce a aflat tot ce era de aflat despre dinozauri. Informatia este vitala pentru Andrei, cartile reprezentand joaca lui. Nu rateaza niciun episod din Teleenciclopedia, iar mama il gaseste mereu cu o carte sub perna.

Apetitul sau pentru cunoastere nu are limite. Din acest motiv si ambitiile micutului sunt pe masura. Se gandeste de pe acum sa isi termine studiile la o facultate renumita din strainatate.

In schimb, Andrei spune ca nu isi va irosi talentul in exterior, pentru ca, asa micut cum este, recunoaste ca isi iubeste tara si ca vrea sa reuseasca aici.

Povestea lui Andrei este similara celei a Oliviei Doyle, unul dintre personajele serialului Bobocii Isteti, difuzat de Disney Channel Romania. Olivia poate reproduce orice a vazut, citit sau a auzit vreodata in viata ei, uimidu-i pe toti cunoscutii ei. Bobocii Isteti este cel mai recent serial de comedie marca Disney Channel despre viata intr-un liceu de copii talentati la diferite arte.

Actiunea se petrece in San Francisco si o are in centrul sau pe Chyna Parks (China Anne McClain), o fetita de 11 ani, care datorita talentului sau muzical exceptional intra direct la liceu in cadrul unul proiect special dedicat copiilor supradodati: Bobocii Isteti. Avand-o in distributie pe micuta si talentata China Anne McClain, in varsta de 12 ani, serialul prezinta situatia inedita si incomoda in care se afla Chyna Parks si colegii ei din Grupul Bobocilor Isteti, care isi incep viata de liceeni, uneori inspaimantatoare, cu trei ani mai devreme decat in mod normal. Pe langa McClain, din distributie mai fac parte: Sierra McCormick, in rolul lui Olive Doyle, o eleva cu o memorie vizuala de exceptie, Jake Short in rolul lui Fletcher Quimby, un geniu in materie de arte si mare iubitor de farse, Stefanie Scott in rolul lui Lexie Reed, o majoreta care-si doreste succesul cu orice pret si care este intimidata de Chyna, si Carlon Jeffrey in rolul lui Cameron Parks, fratele mai mare al Chynei, care traieste in umbra surorii lui si se straduieste sa iasa in evidenta. impreuna, ei trebuie sa-si gaseasca locul si sa profite din plin de viata de liceu, in ciuda primirii distante pe care le-o fac unii din elevii de la liceu.

Alte personaje cu aparitii constante in serial sunt: Finesse Mitchell si Elise Neal, in rolurile parintilor Chynei, Darryl si Roxanne Parks; Zack Steel in rolul lui Gibson, consilierul elevilor si Aedin Mincks in rolul lui Angus, geniul in informatica. Episodul pilot a fost scris de Dan Singer („Ce viata minunata pe punte”) si regizat de Bob Koherr („Hannah Montana”, „Magicienii din Waverly Place”).
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ana Maria,
Ana Maria, "omul pe aceeasi frecventa cu Bach". Vioara ei transmite "emotii, stari si sentimente"

A avut o copilarie scaldata in sunetul viorii, iar "daca Bach ar mai trai, ar fi fericit ca a gasit un om pe aceeasi frecventa cu el".

Spectacolul vietii,in culori.Povestea Anei,fata cu pensula fermecata.
Spectacolul vietii,in culori.Povestea Anei,fata cu pensula fermecata."Pictez dinainte de a ma naste"

Vede totul in culori, are pensula si acuarelele mereu pregatite pentru a da glas inspiratiei fara ca ora sau locul sa aiba importanta. Face parte din categoria adolescentilor talentati pentru care pictura este "un alt fel de a tine un jurnal".

Roland, un copil roman supradotat, a invatat singur sa citeasca si scrie perfect cu ambele maini
Roland, un copil roman supradotat, a invatat singur sa citeasca si scrie perfect cu ambele maini

Roland Fazakas este din Targu Mures si are doar 12 ani. Gandirea lui o depaseste insa cu mult pe cea a unui tanar de 25 de ani.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.