Un rus a fost impuscat dupa o cearta despre filosofia lui Kant, la o coada pentru bere


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 15:54
Categorie: Bizar
kant

O disputa care a avut ca tema opera filosofului german Immanuel Kant a capatat accente dramatice intre doi rusi.

Unul dintre ei a tras mai multe focuri de arma asupra interlocutorului sau, ranindu-l in zona capului, a anuntat luni politia din Rostov-pe-Don, un oras din sud-vestul Rusiei.

Intorcandu-se acasa, seara tarziu, victima acestui atac, un barbat in varsta de 28 de ani, s-a oprit la o bacanie pentru a cumpara bere, informeaza AFP.

In timp ce statea la coada, el si un alt barbat, in varsta de 26 de ani, "au inceput sa se certe privind opera si meritele lui Immanuel Kant", se afirma in comunicatul politiei locale.

Incercand sa determine care dintre ei era "cel mai mare admirator al filosofului german, cei doi au inceput sa se bata".

Unul dintre ei a scos un pistol si "a tras de mai multe ori" asupra interlocutorului sau, inainte de a fugi.

Victima, ranita in zona capului, a fost spitalizata.

Potrivit Reuters, viata sa nu a fost pusa in pericol. Agresiunea a fost comisa cu gloante de cauciuc.

Agresorul a fost gasit la scurt timp dupa aceea de politie, care a deschis o ancheta, in care barbatul este acuzat de "agresiune si vatamare cu premeditare".

Immanuel Kant, autorul volumului "Critica ratiunii pure", s-a nascut si a trait la Königsberg, actualul oras Kaliningrad, o enclava rusa aflata la portile Uniunii Europene, intre Polonia si Lituania. Kant reprezinta o figura centrala in filosofia moderna.

Potrivit Reuters, multi rusi adora sa discute despre filosofie si istorie, adeseori in timp ce consuma alcool, insa astfel de discutii se sfarsesc foarte rar cu impuscaturi.

In decembrie 2010, o cearta pe tema existentei lui Dumnezeu intre patru rusi, in stare de ebrietate dupa ce au baut un litru de alcool pur, s-a incheiat cu moartea a doi dintre ei.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO