Un barbat din Gorj a murit la nunta fiicei sale. Rudele acuza interventia tardiva a Ambulantei

Dată publicare: 21-07-2013 14:03
Dată actualizare: 24-07-2013 06:47


mireasa plangand

Un barbat de 46 de ani a murit sambata seara la nunta fiicei sale, rudele acestuia acuzand echipajele de la Salvare ca nu au intervenit la timp pentru a-l salva.

Directorul SJA Gorj, dr. Dan Valceanu, a declarat duminica pentru MEDIAFAX ca va deschide o ancheta administrativa pentru a vedea ce s-a intamplat.

Doru Serbanescu este din judetul Mehedinti, fiind domiciliat la Baia de Arama, iar sambata a fost toata ziua la Pades, in judetul Gorj, unde isi marita fata cea mare, distanta intre cele doua localitati fiind de circa 12 kilometri.

Fratele acestuia, Nicolae Serbanescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, sambata dupa-amiaza, barbatul s-a intins pe pat pentru a se odihni, iar ulterior nu s-a mai trezit, echipajele medicale chemate in ajutor sosind cu intarziere.

"A fost de dimineata la toate obiceiurile care sunt conform traditiei la noi, iar dupa-amiaza, pe la 16.00, a zis ca se pune un pic in pat pentru a se odihni. Pe la 18.00 si cateva minute, cand am venit, am vazut ca nu se trezeste si atunci am sunat la 112. Era inca in viata. A venit un echipaj SMURD de la Motru, in loc sa vina unul de la Baia de Arama, care e mult mai aproape. Pompierii nu au avut ce sa-i faca si am sunat iar la 112, iar dupa vreo doua ore a venit o salvare, dar el era deja mort", afirma fratele celui decedat.

Trupul neinsufletit al barbatului nu a mai fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Gorj, desi un echipaj venise pentru a prelua cadavrul, politistii neavand suspiciuni cu privire la cauzele decesului, considerand ca nu se impune efectuarea unei necropsii.

In tot acest timp, nunta fetei celui decedat a continuat la cativa kilometri distanta, intr-un alt capat al satului, tanara nefiind anuntata despre tragedie.

Rudele au mentionat ca in cursul zilei de duminica ii vor da vestea, nimeni nedorind sa-i strice acesteia distractia la propria nunta.

Seful Ambulantei Gorj, dr. Dan Valceanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca va deschide o ancheta interna pentru a verifica situatia de la Pades, el mentionand ca nu a primit nicio reclamatie de la membrii familiei celui decedat, doar jurnalistii semnalandu-i situatia respectiva.

Valceanu afirma ca substatia Motru intervine in cazurile de pe raza comunei Pades, din primele informatii pe care le are cele doua echipaje de la substatie fiind in misiune, la alte interventii, la ora la care a fost primit apelul de la rudele celui decedat la nunta propriei fiice.

Sursa: Mediafax

Tags: decese, nunta, gorj,


VIDEO PROTVPLUS.RO