Cum arata mainile unui scafandru dupa ce a stat 10 zile sub apa

25-04-2013 16:17


mana

Experimentul unui scafandru care a petrecut 10 zile sub apa a fost analizat de oamenii de stiinta, impresionati de cum au ajuns palmele barbatului dupa o saptamana si jumatate de stat in apa.


In 2011, in Johannesburg, Africa de Sud, Tim Yarrow a batut un record mondial petrecand 10 zile intr-un bazin cu apa. A fost hranit cu ajutorul tuburilor si tot cu ajutorul lor a primit si oxigen.

Cu toate astea, cea mai impresionanta schimbare a sa s-a petrecut la nivelul mainilor, scrie Huffington Post.  Excesul de piele de pe palme face ca aceasta sa se stranga foarte mult atunci cand este tinuta mult timp in apa, spune biologul Carin Bondar. Imaginile experimentului au fost analizate acum in cadrul unei emisiuni difuzate de Science Channel.

Celulele moarte functioneaza ca un burete care absoarbe apa. "Motivul pentru care palmele si talpile ajung atat de zbarcite cand stau in apa sta in excesul de piele moarta care absoarbe apa mai mult decat alte celule din organism" a explicat biologul Ellie Harrison.

Cateva ore petrecute in cada nu sunt periculoase, insa 10 zile de stat in apa ar putea cauza probleme mari. "Din cauza apei absorbite in exces pielea s-ar rupe si ar aparea infectii letale" spun oamenii de stiinta.

 

 

Sursa: huffingtonpost.com

VIDEO PROTVPLUS.RO