Salonul de infrumusetare unde clientele vin la "spalat pe cap" si ies "spalate pe creier". Escrocherie uriasa in Moldova

08-10-2015 17:18


salon de infrumusetare Moldova

Jurnalistii de la Chisinau au descoperit o retea de frauda cu un mod de a actiona desprins parca din filme.

Potrivit investigatiei prezentata de ProTV Chisinau, zeci de femei au fost inselate intr-un salon de frumusete din capitala Republicii Moldova. Acestea erau invitate la o procedura gratuita de infrumusetare, insa la final se trezeau ca au semnat acte prin care se indatoreaza la banca cu mii de dolari.

Metoda folosita de escroci pare desprinsa din filme. O pagubita sustine ca ar fi fost rugata sa semneze un act care sa ateste i s-ar fi facut procedura, iar ca bonus ar fi primit o geanta plina cu produse cosmetice. Abia cand a iesit afara a inteles ca semnase o hartie prin care confirma ca vrea sa ia un credit rapid pentru mai multe proceduri de frumusete, credit in valoare de 40.000 de lei moldovenesti (7.800 de lei romanesti). Femeia spune ca a incercat a doua zi sa rezilieze contractul, dar juristul salonului a refuzat, asa ca pagubita a mers la politie.

O alta victima afirma ca, in acelasi salon, i s-a oferit un ceai „cu gust ciudat”. Dupa ce l-a baut, a semnat pentru un credit de 18.000 de lei moldovenesti (3.500 de lei romanesti), la care trebuie acum sa achite si penalitati. "La inceput am crezut ca am nimerit in rai. Mi-au spalat jumatate de cap", spune pagubita. "Am iesit de acolo stresata, cu parul ud, am inteles ce s-a intamplat, dar era prea tarziu."

Potrivit unei investigatii realizata de Rise Moldova, salonul de fumusete are o schema de inselare a clientilor bine pusa la punct. Compania incheie contracte de prestari servicii, contra unei sume de aproximativ 50 de mii de lei, oferind clientilor un abonament de 60 de proceduri pentru o perioada de doi ani. Dupa ce a fost incheiat contractul reprezentantul firmei de cosmetica expediaza online catre o companie care acorda credite o solicitare de imprumut pe numele clientului. Dupa cateva zile, banii sunt transferati in contul salonului de frumusete iar clientii inselati sunt obligati sa achite rate lunare la banca. Astfel de escrocherii ar fi curente in Ucraina si Rusia.

In 2014, procurorii ar fi deschis un dosar penal pe numele unor reprezentanti ai firmei care detine salonul, acuzandu-i de frauda.  Intre timp, din motive neclare, dosarul a fost clasat, iar peste un an acesta a fost clasat.

Sursa: Pro TV Chisinau

VIDEO PROTVPLUS.RO