Schema prin care un tanar din Iasi a pacalit zeci de studenti. Au platit 2000 de lei pentru un apartament in care nu au stat

Ultima actualizare: 08-10-2015 07:07

Escrocherie de proportii la Iasi: zeci de studenti, care isi cautau un apartament de inchiriat, au fost inselati de un tanar si au ramas pe drumuri.

Individul in varsta de 25 de ani dadea anunturi pe internet, folosind apartamentele unor rude, apoi incheia contracte cu clientii si le lua banii. Insa cand chiriasul urma sa se mute, tanarul disparea. Unul dintre pacaliti a postat totul pe Facebook si astfel a aflat ca sunt foarte multi in situatia lui. Adus la politie, individul a izbucnit in lacrimi.

In functie de situatie, individul sustinea ca este fie proprietar, fie agent imobiliar. Profita si de faptul ca mai multe rude i-au lasat o procura pentru apartamentele lor pentru a le inchiria legal.

Numai ca tanarul s-a gandit sa mai castige un ban in plus. Incheia un contract cu studentii, le prezenta inclusiv buletinul lui, apoi incasa banii. Inselatoria nu a tinut mult.

Tanarul a ajuns sa inchirieze acelasi apartament la 8 persoane odata. Oamenii au sesizat politia si astfel a fost adus la sectie. Aici zeci de studenti si parinti nemultumiti asteptau sa depuna plangere

Melania Asavei, pagubita: "Am facut contract, ne-a dat procura, zicea ca apartamentul este al unei matusi. Cand am vrut sa ma mut m-a amanat pe sambata, duminica, luni, vineri, pana i-a spus colegei mele ca nu mai e liber apartamentul si nu are sa ne dea banii. Am dat 800 de lei pe chirie, 800 garantie si 400 comisionul, 2000 de lei in total."

Mihaela Agavitei, pagubita: "Am inchiriat, i-am dat banii, 1700 - jumatate garantie si jumate pentru o luna si a ramas ca pe 25 elibereaza aparatemntul ca are chiriasi. Vreau banii, imi vreau banii ca-s munciti."

Adus la sectia de politie, tanarul a inceput sa planga. Tatal sau, care l-a insotit, a incercat sa-i linisteasca pe pagubiti.

Pagubit: "S-a prezentat tatal, asigurandu-ne ca a fact un imprumut bancar si o sa ne restituie sumele la fiecare. Avea chiar o lista inmanata de Ionut cu numele persoanelor vatamate, numere de telefon si sume. Erau persoane cat pe o foaie A4 fata-verso."

Tanarul de 25 de ani este cercetat pentru inselaciune.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO