Omenirea se indreapta cu pasi repezi spre canibalism. Teoria unui profesor de la prestigioasa Universitate Stanford

Ultima actualizare: 26-05-2014 07:10
Suprapopulare

Un controversat profesor al Universitatii Stanford sustine ca suprapopularea planetei ar putea duce la canibalism. Cu alte cuvinte, pentru ca resursele vor fi din ce in ce mai mai putine, am putea fi obligati sa ne hranim cu propriii morti.

Cel care a formulat aceasta teorie este Paul Ehrlich, acelasi profesor care a prezis, acum 46 de ani, ca rasa umana va disparea cu totul. Acum, acesta sustine ca ne situam pe un trend care ar putea lasa canibalismul ca ultima optiune de supravietuire.

Ehrlich sustine ca, din cauza imputinarii resurselor, vom fi nevoiti sa ne schimbam drastic obiceiurile alimentare si modul de a face agicultura.

"Ne vom intreba in curand daca nu este cumva perfect acceptabil sa ne mancam propriii morti, din moment ce suntem atat de flamanzi?", se intreaba Ehrlich.

Acesta sustine ca rasa umana "se indreapta cu pasi repezi spre acest moment. Cu alte cuvinte, in urmatorii 45 de ani, populatia va creste cu 2,5 miliarde de oameni. Vom duce razboaie pentru hrana".

Paul Ehrlich este cunoscut mai ales pentru lucrarea "Boom-ul demografic" din 1968. In aceasta carte, acesta facea apel la o forma de control a populatiei, pentru a preveni din timp o criza a suprapopularii.

"In anii '70 lumea va cunoaste o perioada de foamete profunda – sute de milioane de oameni vor muri de foame. Copiii nostri vor mosteni o lume total diferita, o lume in care standardele, politicile si economiile anilor '60 vor fi istorie", sustinea atunci profesorul.

Profetia acestuia nu a devenit din fericire realitate, insa Ehrlich sustine ca pericolul suprapopularii creste din nou si invinovateste Partidul Republican din SUA si mass-media pentru ca nu iau atitudine.

Noua terorie, in care se regaseste si tema canibalismului, a fost publicata in lucrarea "Speranta pe Pamant", la care a lucrat impreuna cu Michael Tobias. Tobias crede ca tinerii investitori ar putea detine cheia acestei probleme, prin investitii directionate spre gasirea unei solutii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO