Cum a ajuns McDonald's victima tensiunilor dintre Rusia si SUA. Burgerii si shake-urile ar putea fi interzise la rusi

Ultima actualizare: 29-07-2014 07:08
McDonald's

Gigantul american in domeniul alimentatiei de tip fast-food McDonald's se afla in colimatorul autoritatilor sanitare rusesti, care au anuntat vineri ca au constatat infractiuni privind compozitia anumitor burgeri.

"Infractiuni care pun la indoiala calitatea si securitatea produselor alimentare ale lantului McDonald's au fost scoase la iveala", a declarat directoarea Agentiei pentru protectia consumatorilor Rospotrebnadzor Anna Popova pentru Interfax. Reuters sustine ca burgerii si shake-urile produse de McDonald's ar putea fi interzise la rusi, devenind astfel cele mai noi victime a relatiilor tensionate dintre SUA si Rusia.

"Aceste produse nu respecta normele nici in termeni de securitate si nici in termeni de valoare energetica", a adaugat ea, precizand ca o procedura a fost lansata in justitie in vederea cererii interzicerii productiei si vanzarii produselor vizate, relateaza AFP, citat de Mediafax.

McDonald's a anuntat, intr-un comunicat, ca nu a primit nicio notificare din partea Agentiei sanitare si ca "nu divulga informatii despre procedura" juridica in curs.

Rospotrebnadzor a declarat pentru agentii de presa rusesti ca au fost constatate infractiuni in timpul unor controale efectuate in restaurante din regiunea Novgorod (nord), in care ar fi fost descoperite bacterii intr-o salata si sandviciuri. Valoarea energetica reala a anumitor burgeri (Royal Burger, Cheeseburger, Filet o'Fish, Chicken Burger) nu corespundea celei indicate in documentele furnizate de catre gigant.Serviciile sanitare rusesti sunt acuzate adesea ca iau decizii dictate de catre politica externa a Moscovei.

McDonald's este prezent in Rusia din ianuarie 1990, anul in care a incetat sa mai existe fosta Uniune Sovietica. Primul restaurant deschis in tara, in centrul Moscovei, este in prezent unul dintre cele mai frecventate din lume.

Grupul, care si-a inchis restaurantele in Crimeea dupa anexarea peninsulei ucrainene de catre Rusia, afirma, de atunci, ca vrea sa continue sa se dezvolte in Rusia, o tara in care deschide numeroase restaurante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO