Facebook ar putea fi pus sub acuzare dupa ce o adolescenta s-a sinucis in Italia

Dată publicare: 03-08-2013 14:31
Dată actualizare: 06-08-2013 06:55


carolina facebook

Social Media a devenit o parte importanta a vietii adolescentilor, insa poate avea efecte devastatoare asupra acestora.

Este si cazul Carolinei Picchio, pentru care faimoasa retea de socializare a devenit o sursa de tortura, din cauza careia tanara s-a sinucis.

Totul a inceput dupa ce un filmulet, in care tanara era surprinsa bauta la o petrecere, a fost facut public pe internet. Fostul iubit al acesteia impreuna cu cativa amici au inceput sa publice pe Facebook diferite mesaje ofensatoare la adresa sa. In scurt timp, tanara  a ajuns din ce in ce mai agasata de aceste mesaje.

Sora Carolinei, Talita si cativa prieteni de-ai adolescentei au sesizat reteaua sociala in privinta mesajelor, insa Facebook nu a luat nicio masura impotriva acestora.

Conform CNN, mesajele primite in cadrul Facebook nu au fost singurele care au dus la decizia tinerei de a se sinucide, Carolina primind peste 2,600 mesaje vulgare prin cadrul aplicatiei de comunicare What's App.

Carolina s-a sinucis pe data de 5 ianuarie 2013, aruncandu-se de la fereastra camerei sale. Se pare ca tanara nu a mai putut face fata presiunii.

In cadrul aceluiasi interviu pentru CNN, mama Carolinei a impartasit cateva dintre ultimele randuri scrise de fiica sa, in care aceasta se adresa celor care au impins-o catre acest gest extrem, intrebandu-i daca dupa atata tortura acum sunt fericiti.

Ca raspuns la incident, un purtator de cuvant al companiei Facebook a declarat ca regreta cele intamplate si ii indeamna pe parinti sa sesizeze compania de fiecare data cand observa un caz de hartuire.

Acesta a mai spus ca abuzul de acest fel nu este acceptat pe celebra retea sociala, iar compania indeparteaza orice semn de violare a politici sale in ceea ce priveste Declaratia Drepturilor si a Responsabilitatilor create de catre Facebook.

Opt adolescenti cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, au fost interogati de catre autoritati, fiind suspecti de instigare la sinucidere si detinere de pornografie infantila.

Mama Carolinei este de parere ca retelele sociale ar trebui sa depuna mai mult efort in oprirea hartuirii din cadrul mediului online.

Cazul Carolinei a devenit exemplu in Italia, in lupta impotriva hartuirii online. Nu este primul de acest fel, numeroase astfel de incidente fiind raportate in intreaga lume.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO