Doi profesori din SUA vor sa stabileasca un nou record mondial. Cum vor trai 73 de zile consecutiv sub apa

Dată publicare: 05-10-2014 12:53
Dată actualizare: 08-10-2014 07:04


Sub apa

Bruce Cantrell si Jessica Fain, doi profesori din statul american Tennessee, si-au propus sa petreaca 73 de zile consecutiv sub apa, incercand astfel sa doboare recordul mondial de 69 de zile consecutive.

Cei doi vor locui intr-o incapere subacvatica, unde vor face mai multe experimente si vor sustine lectii online, potrivit Russia Today.

"Suntem entuziasmati ca, dupa luni de facut planuri, ne incepem misiunea de a atrage atentia asupra nevoii conservarii oceanelor si a vietii marine", a spus barbatul.

Bruce, in varsta de 63 de ani, si Jessica, in varsta de 25 de ani, spun ca da vreunul dintre ei sa va imbolnavi, se va izola singur pentru a nu pune in pericol experimentul. Mai mult, femeia spune ca nu va iesi la suprafata nici macar daca isi va rupe un picior.

Incaperea in care vor locui sub apa va fi alimentata cu aer, apa potabla si energie electrica prin intermediul unor cabluri, care ajung la suprafata.

Actualul record mondial a fost stabilit in 1992, cand Rochard Pressley a stat sub apa 69 de zile consecutiv, in timp ce investiga efectele pe care viata subacvatica le are asupra omului.

Sursa: Russia Today


VIDEO PROTVPLUS.RO