Cum au fost concediati doi generali din Belarus din cauza unor ursuleti de plus. VIDEO

Dată publicare: 02-08-2012 08:45
Dată actualizare: 03-10-2012 01:23


Ursuleti de plus - Belarus

Presedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a dat afara doi generali din armata sa, dupa ce un avion suedez a reusit sa patrunda pe teritoriul tarii, iar din acesta au fost aruncati ursuleti de plus care contineau diverse indemnuri la libertate.

In urma cu o luna, pe 4 iulie, sute de ursuleti de plus care contineau mesaje pro-democratice au fost parasutati in Belarus.

Operatiunea a fost numita "Teddybear Airdrop Minsk 2012", iar pilotul avionului a declarat petru presa ca a intrat ilegal in tara si ca a vrut doar sa le arate bielorusilor ca exista viata si in afara granitelor statului.

Initial, autoritatile au negat ca acest incident ar fi avut loc si au sustinut ca filmul in care este prezentata toata intamplarea ar fi fals.

Acestia au recunoscut toata povestea de abia dupa ce mai multe persoane au gasit ursuletii, i-au fotografiat si au publicat pe internet pozele.

Lukashenko, considerat ultimul dictator din Europa, s-a declarat revoltat ca un avion a putut patrunde nedetectat pe teritoriul tarii si a decis sa ia masuri.

Comandantul Fortelor Aeriene, Generalul Dmitry Pakhmelkin si Presedintele Comitetului Frontierei de Stat, Generalul Igor Rachkovsky au fost concediati.

"Cum este posibil ca un avion usor sa patrunda in acest fel pe teritoriul Belarusului? In primul rand vorbim aici despre o problema care tine de siguranta cetatenilor", a explicat acesta decizia.

Analistii din Belarus sustin ca hotararea presedintelui a fost influentata intr-o buna masura si de Moscova, deoarece Rusia a fost tara care i-a ajutat pentru a-si imbunatati sistemul de aparare antiaerian.

 

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO