"Oamenii posedati isi schimba vocea". Exorcistul Maltei si-a spus povestea la Stirile ProTV. VIDEO

Dată publicare: 15-11-2011 18:27
Dată actualizare: 01-11-2012 01:39


Un preot greco-catolic, exorcist oficial in Malta, a venit pentru cateva zile la Timisoara ca sa scoata spiritele rele din cei posedati de diavol.

Omul sustine ca face asta de 17 ani: alunga demonii prin puterea unor rugaciuni speciale.

In interviul acordat Stirilor ProTV exorcistul vorbeste despre diverse cazuri, dar si despre semnele pe care le-ar vedea la persoanele stapanite de duhurile rele.

Cel care se lupta cu diavolul este parintele Elias Vella, exorcistul oficial al Arhidiocezei de Malta. Spune ca recunoaste dintr-o privire daca un om este inrobit de cel rau, dupa anumite semne.

"Persoanele posedate sunt extrem de violente, au o energie iesita din comun, unii ajung chiar sa-si schimbe vocea: femeile sa aiba voce de barbat si invers", spune parintele.

In 17 de ani, parintele Vela sustine ca a doboarat sute de demoni. Un caz faimos este al unei fete din Cehia, care ar fi fost daruita diavolului chiar de tatal ei intr-un ritual intunecat. Preotul nostru ar fi reusit sa-l alunge pe demon dupa saptamani intregi de rugaciune.

"Au dus-o pe un deal pentru a face o ceremonie care simboliza casatoria acestei fete cu diavolul. Au facut un cerc, au imbracat-o in negru si au facut acest ritual care simboliza casatoria ei cu Satana. Fata a fost dusa intr-o manastire timp de cateva zile si manastirea aceea a luat foc", spune preotul.

Slujba de exorcizare alunga spiritele rele si din fiinte si din locuri bantuite. Parintele spune ca anumiti oameni cad mai usor prada diavolului.

"Poate sa fie o persoana care are foarte multa manie impotriva lui Dumnezeu. O a doua situatie este aceea in care o persoana vine in contact cu satanismul. Al treilea caz este mai rar si atunci diavolul il ia ostatic pe om", declara parintele Elias.

La Timisoara, credinciosi de toate confesiunile, inclusiv ortodocsi, au venit sa-l vada pe exorcistul din Malta.

Preotii ortodocsi spun ca aceste practici de exorcizare exista si la noi, desi nu se vorbeste foarte deschis despre ele.

"La noi in biserica, spre deosebire de alte biserici, spre exemplu biserica catolica, nu exista niciun fel de pregatire. Noi consideram ca, in virtutea harului conferit la hirotonie, ai toate darurile si toate drepturile sa savarsesti inclusiv o astfel de slujba de vindecare sufleteasca a celor care sunt posedati de demoni", spune Marius Florescu, purtatorul de cuvant la Mitropolia Banatului.

Parintele Elias Vella va mai ramane la biserica " Sfanta Maria, Regina Pacii" din Timisoara inca doua zile, timp in care va tine si slujbe de exorcizari, daca va fi cazul.


VIDEO PROTVPLUS.RO