Crocodilul de peste 6 metri, capturat anul trecut in Filipine, a intrat in Cartea Recordurilor

Ultima actualizare: 05-07-2012 07:10
crocodilul LoLong

Reptila, care masoara 6.17 metri si despre care se crede ca a omorat doi oameni, a intrat in Guinness Book , fiind declarata cel mai mare crocodil aflat in captivitate.

Crocodilul de apa sarata, denumit Lolong, a fost capturat in luna septembrie a anului trecut in localitatea Bunawan, Filipine.

Anne-Lise Rouse, purtatorul de cuvant al Guinness World Records, a declarat ca reptila masoara 6,17 metri si cantareste peste o tona, fiind cu peste 1 metru mai lung decat fostul detinator al recordului.

Pe langa uciderea a doua persoane, Lolong este responsabil si de cresterea numarului de turisti din orasul in care a fost capturat.

Edwin Cox Elorde, primarul din Bunawan, a declarat ca 37.000 de rezidenti au sarbatorit intrarea in Guinness Book a uriasului crocodil.

Acesta a mai precizat de asemenea ca exista si multe persoane care se tem acum ca in zona ar exista mai multi astfel de monstri.

Un oficial din cadrul Ministerului Mediului si al Resurselor Naturale din Filipine, Ramon Paje, a declarat ca acest eveniment va ajuta la promovarea biodiversitatii zonei, care trebuie protejata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO