"E o zi mare pentru omenire" Obiectul vechi de 300 de milioane de ani descoperit de un caine


Ultimul update: Marti 18 Septembrie 2012 09:58
Data publicarii: Sambata 18 August 2012 16:21
Categorie: Bizar
Craniu fosilizat

O familie din Canada a reusit sa descopere craniul fosilizat al unei reptile care a trait in urma cu 300 de milioane de ani.

In timp ce isi plimbau cainele, pe nume Kitty, o familie din Nova Scotia, Canada, a descoperit mai multe oase fosilizate in provincia Northumberland.

Dupa o saptamana, acestia s-au intors in acelasi loc si au dat peste craniul fosilizat al unei reptile.

"Initial nu stiam cat de importanta este descoperirea noastra. De abia dupa ce am prezentat aceste oase muzeului din Nova Scotia am aflat cu stupoare cat de vechi sunt", marturiseste un membru al familiei.

Cercetatorii estimeaza ca reptila a trait in urma cu 290-305 milioane de ani, in timpul Perioadei Carbonifere sau a celei Permiane si ca aceasta avea 1 metru lungime si cantarea 15 kilograme.

"Tocmai ni s-a deschis o noua fereastra catre lumea noastra antica. Acum vom incerca sa aflam exact ce fel de reptila era, unde a trait si cum a murit", a declarat geologul Deborah Skilliter.

"Aceasta era o creatura care traia pe uscat. Creaturile care traiesc pe uscat nu sunt la fel de usor conservate ca cele acvatice, asa ca sa descoperi o astfel de fosila este extrem de greu", mai precizeaza Skilliter.

Leonard Preyra, Ministrul Culturii si Patrimoniului din Canada a declarat ca este o zi mare pentru intreaga omenire si a multumit celor care au descoperit craniul pentru ca au ales sa il doneze muzeului.

 

Sursa: cbc.ca

VIDEO PROTVPLUS.RO