Captura impresionanta facuta de un vanator de crocodili din America. Cum arata “monstrul” de peste 300 de kilograme. FOTO

29-11-2014 11:23


crocodil

Daca pentru unii ar putea fi un gest care i-ar costa viata, pentru un vanator profesionist de crocodili ademenirea unei reptile de peste 300 de kilograme nu a reprezentat decat o provocare in plus.

“Un monstru”, asa si-a numit prada Clark Woodsby, vanatorul de crocodili, care se poate lauda acum cu o captura impresionanta, facuta in localitatea Lakeland, din statul american Florida, relateaza Daily Mail.

“L-am ademenit cu un impuls electronic. Crocodilul l-a sesizat din partea cealalta a lacului in care se afla si s-a indreptat tinta catre mine”, a povestit Clark Woodsby.

Dar atunci cand pradatorul mai avea putin si ajungea in dreptul lui Clark, barbatul a oprit dispozitivul electronic si a indreptat sageata pe care o avea pregatita catre animal.

“Cand s-a apropiat la mai putin de 20 de metri de mine, am oprit dispozitivul care emite unde. Am tras cu o sageata chiar in umarul reptilei”, a explicat vanatorul publicatiei WTSP.

Nu se afla insa singur atunci cand a realizat captura, Clark fiind insotit de un alt expert, Glen Grizzaffe, proprietarul unei afaceri bazate pe prelucrarea pielii de crocodil.

Totul s-a petrecut pe proprietatea privata a unui cetatean american care a si apelat la ajutorul celor doi, atunci cand a observat prezeta crocodilului intr-unul din lacurile din apropiere.

Odata prins, animalul a fost imobilizat cu sfoara si transportat in siguranta in interiorul unei custi speciale, pentru a fi dus la destinatie.

Chiar daca la prima vedere pare impresionanta, prada nu a reusit sa stabileasca un nou record in materie de crocodili uriasi capturati.

In continuare, primele locuri sunt ocupate de un specimen de aproape cinci metri lungime, dar si de un crocodil prins in statul american Florida, care cantarea nu mai putin de 450 de kilograme.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO