Campionul mondial la Scrabble in franceza nu vorbeste deloc aceasta limba. Care e secretul sau

Dată publicare: 24-07-2015 16:45
Dată actualizare: 27-07-2015 07:01


joc de Scrabble in limba franceza

Un jucator neo-zeelandez de aproape 50 de ani, care nu vorbeste deloc limba franceza, a castigat campionatul mondial de Scrabble francofon.

Nigel Richards, un neo-zeelandez care traieste in Malaysia, a fost deja campion la Scrabble in limba engleza in 2007 si 2011. Este insa prima oara ca un jucator care nu stie franceza castiga campionatul francofon clasic, la care au participat 74 de jucatori, anunta Agerpres.

'El si-a lansat singur o provocare in luna mai, obiectivul fiind campionatul mondial francofon', care s-a desfasurat luni in Belgia, la Louvain-la-Neuve", sustine federatia franceza de Scrabble. Richards a avut la dispozitie 'noua saptamani sa invete L'Officiel du Scrabble (dictionarul oficial al jocului de Scrabble francofon din 1990, editat de Larousse - n.r.), sa citeasca toate cuvintele din doua la zece litere si sa le retina', arata Antoine Rousseau, seful biroului de comunicare al federatiei.

Nigel Richards a castigat campionatul in fata gabonezului Schelick Ilagou Rekawe, la capatul unei partide de trei ore. El a fost aplaudat frenetic de spectatori, dar a trebuit sa apeleze la un traducator pentru a multumi publicului. Campionul va participa in cursul acestei saptamani si la alte competitii in Belgia.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO