Ar putea fi un caz unic in lume. Baiatul de 12 ani care nu a mai mancat de un an: medicii nu au inca o explicatie

Dată publicare: 29-10-2014 09:50
Dată actualizare: 01-11-2014 07:23


mancare

Landon Jone nu a mai mancat de un an de zile. Peste noapte, si la cateva ore dupa ce "devorase" o pizza si un bol de inghetata, apetitul baiatului de 12 ani din SUA a disparut.

Cand s-a trezit din somn, in dimineata zilei de 14 octombrie 2013, Landon Jone isi pierduse orice senzatie de foame sau sete, scrie dailymail.co.uk. Dintr-o data, lumea baiatului de 12 ani, care iubea un stil de viata activ, s-a oprit. A inceput sa se simta rau si sa aiba ameteli de care nu scapa zile la rand.

Citeste si: Un barbat din China sustine ca a nu a mai mancat nimic de 12 ani. "Am supravietuit numai cu apa"

De un an de zile se chinuie parintii copilului, Michael si Debbie, sa descopere ce este in neregula cu fiul lor. In cautarea unui diagnostic, au mers cu Landon la doctori din cinci orase americane.

Pediatrul din Waterloo, Iowa, i-a prescris antibiotice, fara niciun rezultat. Intr-un final au ajuns la faimoasa Clinica Mayo din Minnesota. Degeaba s-au chinuit medicii sa gaseasca o explicatie: pana acum nu au reuzit sa-l faca bine pe baiatul de 12 ani.

Acum, Institutul National de Sanatate din SUA ia in considerare posibilitatea de a-i oferi lui Landon o consultatie. Asta in conditiile in care, expertii de aici nu ofera asistenta decat in cele mai neobisnuite cazuri.

Intr-un an, copilul a pierdut peste 16 kilograme in greutate, ajungand sa cantareasca nu mai mult de 30 de kilograme. Din cauza lipsei de energie si a ametelilor a lipstit de 65 de ori de la scoala in ultimul an.

Parintii baiatului au incercat toate metodele la care s-au putut gandi pentru a-l incuraja pe fiul lor sa se hraneasca. Insa rar manaca mai mult de o gura de sandvis si cateva chips-uri la o masa. In ultima instanta, spun ei, ii vor lasa pe medici sa-i introduca un tub direct in stomac, cu ajutorul caruia sa fie hranit.

Michael si Debbie sunt convinsi acum ca Landon are o afectiune cerebrala. Acestia sustin ca partea din creier responsabila de reglarea senzatiei de foame si sete, dar si a reglarii temperaturii corporale, a presiunii arteriale si a ciclurilor de somn si veghe i-ar fi afectata. Dr Marc Patterson, neurolog al Clinicii Mayo, spune ca, daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat, cazul este unic in lume.

O alta explicatie la care s-au gandit parintii baiatului este tratamentul pe care l-a primit pentru o alta afectiune de care suferea. Baiatul avea momente in care se oprea din orice activitate si statea minute in sir privind in gol. Medicii i-au prescris Depakote, tratament pe care l-a urmat timp de un an. Iar medicul de familie a lui Landon crede ca acest medicament ar fi putut declansa starea prin care trece baiatul acum.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO