A iesit la plimbare, dar s-a ratacit. Cum l-au gasit autoritatile dupa 28 de zile de disparitie

Dată publicare: 30-01-2014 08:19
Dată actualizare: 02-02-2014 06:57


Australia

Stephen Currie, un australian de 40 de ani, a supravietuit mancand muschi, fructe si fluturi, dupa ce s-a ratacit intr-o zona salbatica din statul australian Queensland, timp de 28 de zile.

Stephen a fost descoperit de localnici, la 10 km vest de orasul Chillagoe, la cateva saptamani dupa ce politia a renuntat la cautari.

Cand a fost gasit, Stephen purta doar o pereche de pantaloni scurti si era cu 15 kilograme mai usor decat in momentul in care a disparut, informeaza Daily Mail.

Currie, descris ca un singuratic de presa, si-a parasit masina pe 29 decembrie si s-a indreptat catre zona industriala a orasului Chillagoe.

Disparitia sa a uimit autoritatile, care au lansat o operatiune ampla de cautare, inclusiv in pesterile si minele din zona.

Cautarea a fost oprita in ianuarie, politia renuntand la orice speranta de a-l mai gasi.

Cand a fost gasit, in sfarsit, Currie a declarat ca a plecat la o plimbare, dar a fost dezorientat de vegetatie. A incercat sa urmeze cursul unui rau, spre oras, dar s-a pierdut, din nou.

Stephen a dormit intr-un pat facut din scoarta de copac, in nisip si a stat in apropierea unui rau, care i-a asigurat apa pentru baut si o sursa de hrana.

"Am crezut ca e pierdut pentru totdeauna. E incredibil. I-am telefonat mamei sale imediat, familia sa locuieste in Victoria si ma sunau la fiecare doua zile", a declarat presei detectivul Vince Marcel.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO