Lipsurile unui sistem prea sarac pentru a ne salva copiii. Cum poti sa contribui si tu la schimbare

Dată publicare: 22-12-2013 18:52
Dată actualizare: 25-12-2013 09:11


500 de copii romani sunt diagnosticati anual cu un tip de cancer, insa rata de supravietuire este la jumatate fata de tarile civilizate unde 90% dintre pacienti scapa.

La noi insa, din cauza conditiilor improprii de tratament, bolnavii risca sa capete infectii care uneori le sunt fatale.

''Asociatia Daruieste Viata'' a declansat o campanie de strangere de fonduri ca sa construiasca sali sterile de tratament in toate sectiile de oncologie din tara.

Sunt sase luni de cand sunt inchisi intr-un salon de spital.

Ultima jumatate de an a retrait de multe ori ziua in care a aflat ca fiul ei de numai trei ani are leucemie. L-a dus la doctor pentru ca era obosit, nu mai manca la fel ca inainte si avea vanatai pe picior.

In ziua care a ajuns la Marie Curie au si fost internati si de atunci in fiecare zi isi imagineaza ziua in care fiul ei va fi declarat vindecat. Pana atunci trebuie sa lupte cu boala si cu lipsurile unui sistem sanitar prea sarac.

500 de copii sunt diagnosticati in fiecare an cu cancer, iar saloane sterile exista doar in trei spitale din Romania. "Asociatia Daruieste Viata" vrea sa doteze toate sectiile, din toate spitalele tarii, unde sunt tratati bolnavi de leucemie.

CUMPARA ONLINE ACTIUNI PE WWW.BURSADEFERICIRE.RO SI AJUTA PACIENTII BOLNAVI DE CANCER SA INVINGA BOALA

Pentru asta au nevoie de autorul oamenilor de afaceri care au posibilitatea de a alege sa nu vireze tot impozitul pe profit statului. 20 de procente ar putea fi investite in salvarea de vieti omenesti.

In ultimii ani, echipa care coordoneaza acest proiect a reusit sa atraga de la oamenii de afaceri trei milioane de euro. Toti banii au fost investiti in construirea unui laborator de citogenetica pentru diagnosticarea cancerului, au dublat capacitatea de transplant medular in Romania, au amenajat o sectie de terapie intensiva la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, unde au pus pe picioare si o banca de celule stem.

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT SUNAND LA 0729.999.777

Proprietarii de firme sau persoanele fizice autorizate pot sustine in continuare proiectele lor directionand pana la 31 decembrie cele 20 de procente din impozitul pe profit care pot face diferenta dintre viata si moarte.


VIDEO PROTVPLUS.RO