A cumparat un tablou cu 3.700 de lire iar acum s-ar putea imbogati. La cat a fost estimata pictura

Dată publicare: 22-09-2012 17:43
Dată actualizare: 21-10-2012 11:47


Tablou JMW Turner

Un tablou cumparat de catre un colectionar de arta, in urma cu opt ani, in schimbul a 3.700 de lire s-ar putea dovedi a fi una din operele pierdute ale lui JMW Turner, cu o valoare de piata de 20 de milioane de lire.
 

In 2004, Jonathan Weal a participat la o licitatie care a avut loc in Kent, Marea Britanie, unde a fost scos la vanzare un tablou al lui Turner, cu pretul de pornire de 700 de lire.

In final, barbatul a reusit sa isi adjudece pictura pentru 3.700 de lire.

"A trebuit sa scot din buzunar de patru ori suma ceruta initial, asa ca banuiesc ca mai erau si alti oameni de acolo care suspectau ca poate avea o valoare mult mai mare", spune Weal.

Recent, tabloul a fost analizat de mai multi istorici si oameni de stiinta, care sustin ca este una din operele pierdute ale lui JMW Turner si ca a fost realizat in 1805.

Compania de asigurare a obiectelor de arta Hiscox a evaluat pictura la 20 de milioane de lire.

Saptamana viitoare va avea loc o conferinta de presa la Muzeul Dulwich, unde Jonathan Weal impreuna cu sase experti vor prezenta mai multe dovezi ca, intr-adevar, tabloul este opera pierduta a lui Turner si a fost realizat in 1805.

Daca vor reusi sa demonstreze autenticitatea picturii, atunci Jonathan Weal s-ar putea imbogati. In 2010, opera "Roma Moderna - Campo Vaccino", semnata JMW Turner, s-a vandut pentru suma de 29.7 milioane de lire.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO