Trei masini de lux au fost oprite la vama Bors. Ce au descoperit politistii de frontiera despre autoturisme

06-05-2014 15:12


masina, vama Bors

 Trei masini de lux au fost oprite in ultimele zile la vama Bors din judetul Bihor. Politistii au constatat diverse nereguli la actele, numerele si seriile celor trei limuzine, intre care un Land Rover, un Mercedes si un BMW.

 In urma verificarilor, politistii nu au gasit nicio legatura intre cele trei autoturisme, cu toate ca doua dintre ele erau conduse de soferi cu dubla cetatenie: moldoveneasca si romaneasca.

Primul ajuns in vama Bors a fost autoturismul marca Mercedes E270. Masina avea numere de inmatriculare din Republica Moldova, iar politistii au constatat ca aceasta era cautata de autoritile italiene.

O zi mai tarziu, politistii au oprit un BMW Seria 6 fabricat in 2009 si inmatriculat in Germania, condus tot de un sofer cu dubla cetatenie: moldoveneasca si romaneasca, in varsta de 28 de ani. Politistii de frontiera au constatat ca seria de caroserie a masinii nu este conforma standardelor constructorului, motiv pentru care au demarat cercetarile.

In aceeasi zi, frontieristii au identificat si un Land Rover Freelander, transportat pe platforma unei autoutilitare conduse de un clujean. Limuzina nu avea placute de inmatriculare, iar din verificarile politistilor a reiesit ca masina era cautata pentru a fi confiscata de autoritatile italiene.

In toate cele trei cazuri, soferii au declarat ca nu stiau de provenienta ilicita a masinilor, dar politistii de frontiera le-au intocmit dosar penal pentru infractiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numere false, respectiv pentru tainuire.

Valoarea de piata a celor trei masini este de 55.000 de euro.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO