Tinuturi pitoresti in zona Bihorului, perfecte pentru vacanta de vara sau weekend-uri. Cum arata vartejul lacului Vida. VIDEO

Ultima actualizare: 22-05-2014 07:02

  Cine isi face planuri de vacanta si vrea sa evite locurile aglomerate, dar sa ajunga in tinuturi pitoresti, poate opta, in aceasta vara sau macar intr-un weekend, pentru zona Bihorului.

La Dobresti sunt pesteri spectaculoase, pereti calcarosi numai buni de catarat si apa cristalina a lacului Vida, unde se pot organiza partide de pescuit perfecte.

Spectaculosul vartej din mijlocul lacului Vida este principala atractie de la Dobresti. In plus, lacul e plin de pesti ce depasesc, adesea, doua kilograme.

"Foarte frumos, foarte plin de pesti, numai atata ca prindem pesti mai putini, ca n-avem noroc", a spus Traian Popa, un localnic.  

"Deci e extraordinar, chiar nu m-am asteptat sa gasesc un asemenea loc aici", a spus un turist.

Nu departe de lac, pe Valea Rosia, se afla zeci de pesteri, ce starnesc interesul speologilor, dar in care se fac excursii si pentru incepatori. Cele mai faimoase sunt Pestera cu Cristale de la Farcu si Pestera Meziad.

Adrian Sopincean, cursant: "Potential turistic ridicat, poate inca insuficient valorificat. Relieful carstic e generos aici, avem multe pesteri, avene, abrupturi calcaroase".

Tudorica Rus, instructor speolog: "Avem de asemenea, tot pentru turisti, atractiile care au legatura cu carstul: Cheile Albioarei, Cheile Cutilor, Valea Lazurilor".

Multi se instaleaza in corturi, peste noapte. Dar pentru cei mai comozi, exista si pensiuni, cu preturi mult mai mici decat pe Valea Prahovei.

O camera costa pana in 50 lei pe noapte, iar peisajul superb poate fi admirat in liniste, pentru ca zona nu este aglomerata, nici in toiul verii.


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO