Situatie critica in judetul Bihor. Apele au acoperit drumul judetean dintre Salonta si Tulca

Ultima actualizare: 13-04-2013 06:50
drum inundat,

In comuna Tulca, de pe valea Crisului Negru, drumul care face legatura cu Salonta a fost acoperit de apa pe o portiune de 200 de metri.

 Politistii s-au postat astazi pe de-o parte si de alta a soselei si i-au avertizat pe soferi ca e riscant sa se aventureze pe acolo, intrucat pot in orice moment sa ramana captive intre ape.
Situatia e critica in zona de mai bine de o saptamana, de cand hidrologii au anuntat cod galben si portocaliu de inundatii. Cu toate ca localnicii si pompierii s-au mobilizat si au ridicat diguri din saci de nisip de o parte si de alta a soselei, apa venita din amonte i-a inundat.

“E apa mare. Si pentru mine poate sa fie periculos. Si eu pot ramane acolo”, a spus soferul unui camion.

Primaria din comuna Tulca a pus la dispozitia oamenilor un tractor pentru cei care raman captivi intre ape. Mai mult, au reusit sa-i convinga pe cei de la Imbunatatiri Funciare sa reporneasca o statie de pompare cu ajutorul careia sa fie deversata in Crisul Negru apa care a ajuns pana pe drum.

"I-am convins pe cei de la ANIF inca de aseara de la ora noua sa puna in functiune statia de pompare care era dezafectata si speram ca pana deseara sa se retraga apa de pe sosea, iar cu terenurile agricole o sa mai vedem.. ", a declarat Mihai Petran, viceprimarul comunei Tulca.

Din pacate, hidrologii nu vin cu vesti bune. In judetul Bihor e cod galben de inundatii, iar in zilele urmatoare mai sunt asteptate ploi.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO