Mesajul postat pe usa unei agentii de turism din Oradea, care i-a lasat pe clienti cu buza umflata

30-08-2013 10:27


 O agentie de turism din Oradea si-a lasat clientii cu buza umflata.

 Cei care platisera biletul si au venit la agentie sa incheie asigurarea sau ca sa afle informatii despre plecare, au gasit usa incuiata si un anunt, prin care erau informati ca societatea este in insolventa: altfel spus, nu mai pleaca nimeni nicaieri, si nici banii nu se returneaza.Alti clienti au apucat sa plece deja, in Bulgaria si Grecia, iar acum trebuie sa se intoarca acasa, si nu au cu ce.

Totul a iesit la iveala cand unul dintre turistii aflati in Bulgaria a sunat la sediul firmei Avenara Tours, sa se intereseze cand vine autocarul dupa ei sa ii aduca acasa. A aflat insa ca nu mai exista niciun autocar si li s-a spus sa se descurce cum pot.

Nicolae Covle, turist aflat in Bulgaria: "Nu stim daca vom putea merge acasa sau nu, la ora 10:00 va trebui sa eliberam camerele. Avem 11 copii cu noi, dintre care cel mai mic are un an si jumatate si asteptam sa vedem cum putem sa ajungem. Cei de la firma ne-au spus sa ne descurcam cum putem, pe ei nu-i intereseaza ca sunt in insolventa."

Alti clienti ai firmei, care trebuiau sa plece zilele urmatoare in vacanta, au avut, la randul lor, neplacuta surpriza sa afle ca nu se vor mai putea bucura de concediu si nici nu isi pot recupera banii. Fiecare turist a platit intre 230 si 380 de euro pentru un sejur in Grecia.

"Am vrut sa platesc asigurarea pentru drum si am vazut ce e afisat. Si acum stam fara bani, fara excursie. Fara nimic!", a spus Adriana, o clienta a agentiei.

Turistii abandonati in Bulgaria au sunat inclusiv la politie, iar mai multi ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins la sediul agentiei. Au luat la puricat dosarele si calculatoarele, si multe din acte au fost duse la sediul politiei.

Politistii au deschis acum o ancheta, insa turistii ramasi in Bulgaria si Grecia vor fi nevoiti sa se descurce cum pot ca sa ajunga acasa.

VIDEO PROTVPLUS.RO