Elevii si profesorii unei scoli din Bihor pot ajunge la ore doar daca au... cizme de cauciuc

04-04-2013 14:39


Cizme

 O scoala din localitatea Les, judetul Bihor nu isi poate primi elevii si profesorii decat daca au cizme de cauciuc. Intreaga curte este inundata de apa, iar aceasta situatie se repeta ori de cate ori ploua mai tare.

 Se pare ca problema a aparut din cauza unor lucrari neterminate la rigolele de pe marginea carosabilului. Pentru deversarea apei a fost nevoie de interventia pompierilor insa e posibil ca elevii sa nu poata intra pana maine in scoala.

Unitatea de invatamant a fost renovata in urma cu cativa ani, dar banii cheltuiti s-ar putea duce pe apa sambetei, daca peretii vor mai fi inundati de multe ori. Din fericire, fiind saptamana "Scoala Altfel”, astazi, elevii au avut activitati in alta parte si nu au fost nevoiti sa “navigheze” catre salile de clasa.

 

"Problema de la scoala din Les nu se poate rezolva decat daca vin cei care au inceput reabilitarea drumului national DN 79 pe tronsonul Arad-Oradea. Aici nu s-au finalizat lucrarile, rigolele pe o parte si alta a drumului si podetele. Nefiind terminate, apa nu are unde sa mearga si merge in curti la oameni si in scoala. Noi am facut adrese deja si de trei saptamani si acuma am revenit cu adresa la CNADR sa aloce fonduri sa continue lucrarea, fiindca firma constructoare spune ca n-au primit fonduri si de aceea nu continua lucrarea", a spus Mircea Crainic, primarul comunei Nojorid de care apartine satul Les.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO