Batuti de politisti. Patru tineri din Oradea sustin ca au fost snopiti in bataie de oamenii legii

23-04-2012 13:06


Acuzatii grave la Oradea, aduse tocmai celor care ar trebui sa aplice legea si sa vegheze la respectarea ei. Patru tineri sustin ca au fost batuti de o patrula de politisti si jandarmi, chiar in duba jandarmeriei si ulterior, la sediul politiei

Una dintre victime urma sa se casatoreasca saptamana viitoare, insa va trebui sa-si amane nunta, din cauza urmelor lasate de lovituri. In plus, spun tinerii agresati, ar fi fost batuti fara niciun motiv.

Tinerii venisera din Statele Unite si din Anglia, unde muncesc, special ca sa participe la casatoria unuia dintre ei. Au sarbatorit revederea intr-un club din Oradea, de unde au plecat la 5 dimineata. Ei spun ca in apropierea unei statii de taximetre, au fost opriti de o patrula si somati sa se legitimeze. Desi nu au fost reclacitranti, oamenii legii i-au retinut.

" Am fost luat, dus la sectie, batut in mod repetat si sistematic, in doua reprize, a doua fiind aproximativ jumatate de ora. Aceasta este dovada. Nu pot sa-mi explic, o brutalitate iesita din comun, rusine mare!" a spus una dintre victime.

Si marturile celorlalti sunt socante.

"In duba ne-au lovit, pe prietenul meu s-au suit cu genunchii, l-au tinut pina la sectie, dupa care am intrat intr-o sala si acolo au inceput sa ne bata", a spus o alta victima.

Unul dintre tinerii baturi este disperat: el e mirele, iar acum planurile lui de nunta s-au naruit.

"Am fost batut pana am lesinat, am dovada pe haine, ochii, gitul. Eu saptamina viitoare tre sa ma insor, tre sa anulez tot. Am venit din State",a spus tanarul.

Si logodnica lui a ramas socata cand a vazut prin ce au trecut viitorul ei sot si prietenii lui.

" Pe sotul meu l-au luat de linga mine. Am incercat sa ii intreb
unde-l duce, de ce, pentru ce, ce-a facut? L-au incatusat, l-au spreyat inainte de asta. M-am speriat, am intrat intr-un soc."

Reprezentantii politiei municipale spun ca, de fapt, tinerii nu ar fi fost retinuti chiar fara motiv. Despre faptul ca au fost batuti, insa... niciun comentariu.

"Au fost opriti in zona centrala a orasului, pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Cand au fost opriti, au fost recalcitranti si de aceea s-au solicitat echipele de interventie. Cat despre acuzatiile facute, au la dispozitie calea legala de solutionare prin Parchet."

Cei patru tineri au depus plangeri penale la Parchetul Militar, iar doi dintre ei s-ai si internat in spital, din cauza durerilor.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO