Andronescu:Nu e exclus sa inchidem licee daca 2 ani au avut note slabe la bac, analizam si admiterea

Ultima actualizare: 30-10-2012 02:14
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Stelian Fedorca, sustine o conferinta de presa referitoare la examenele nationale din perioada iunie-iulie.

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE!

Sinteza declaratiilor ministrului Ecaterina Andronescu:

- "Este foarte usor sa constatam ca ponderea notelor mici creste in invatamantul rural."

- "Avem probleme mai mari cu scolile din mediul rural pe tot ciclul gimnazial decat ceea ce intalnim in scolile din mediul urban."

- "Sistemul nu a reusit sa se autoregleze si sa depaseasca aceasta situatie a rezultatelor proaste la evaluarea la nivel national"

- "Ne propunem sa realizam o analiza la nivelul fiecarui inspectorat scolar."

- "Monitorizarea frecventei elevilor. Sa ii implicam in mai mare masura pe parinti pentru asigurarea unei prezente mai mari la scoala."

- "Trebuie sa facem evaluarea si in functie de ce s-a intamplat in anii trecuti."

- "Cei care au rezultate atat de proaste trebuie sa se justifice, de ce. Iata, liceul a fost la 10 kilometri de domiciliu, iar elevii nu au putut ajunge atat de des. Acesta poate fi un motiv care nu trebuie incriminat."

Tot luni, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca va analiza rezultatele la bacalaureat, dar si admiterea in licee, unde mii de copii intra in clasa a IX-a cu medii cuprinse intre 3 si 4,99, apoi vor fi luate masurile ce se impun, nefiind exclusa inchiderea unor scoli cu rezultate foarte slabe.

Analiza trebuie sa fie una realista, luand in calcul foarte multi factori, a precizat Andronescu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminica, ca rezultatele de la bacalaureat - 43,04 la suta - sunt sub asteptarile celor din sistemul de invatamant, incurajandu-i insa pe elevii care nu au trecut examenul sa renunte la vacanta si sa mearga la cursurile remediale.

Desi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele doua decenii, Andronescu a refuzat sa le califice, precizand ca are "proprietatea cuvintelor" si ca se gandeste la elevi si parinti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO