”Secretul” unei eleve cu 10 pe linie la BAC. Când vrea să plece din țară


Ultimul update: Luni 08 Iulie 2019 14:36
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2019 14:14
Categorie: BAC 2019

O elevă din Timișoara, care a obținut media 10 la BAC 2019., a ne-a povestit ce vrea să facă pe viitor.

Oana a  luat Bac-ul cu 10 pe linie, spune că este un examen de nivel mediu, că vrea să dea la drept și că nu exclude o plecare din țară, fie cu o bursă din anul 2 de facultate, fie la master. Tânăra a mărturisit că-și dorește o carieră în diplomație. 

”Am încercat să mă pregătesc pe parcursul anilor, aşa că nu a fost atât de greu în ultimele luni. Bac-ul este un examen de nivel mediu. Așa că nu este atât de greu dacă te pregătești și înveți pe toți cei 4 ani. Mai departe vreau să dau la drept aici în Timişoara şi mi-aş dori poate să şi plec din ţară. Îmi doresc o carieră în diplomaţie. În străinătate, poate cu o bursă în anul 2 sau la master”, a explicat tânăra.
 

”Secretul” mediei 10 la BAC
 

Întrebată cum arăta o zi din viața ei în timpul pregătirii pentru BAC, Oana a povestit: ”Mă trezeam dimineața, mă puneam să învăţ la română, dacă aveam meditaţii, dacă nu încercam să mă relaxez pe la prânz şi învăţam din nou seara. Şi poate seara ieşeam cu prietenii să mă relaxez. Meditaţiile m-au ajutat destul de mult. Nişte ore suplimentare în care am reuşit să fixez nişte lucruri. La biologie nu am luat meditaţii. Nu pot pleca în străinătate acum. Mi-e greu să mă despart de familie şi de prieteni.”


Rezultate Bacalaureat 2019. Notele au fost publicate pe edu.ro

 

VIDEO PROTVPLUS.RO